Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 28

До Великодніх свят залишилося трохи більше, аніж два тижні, а жителі райцентру, котрі ось уже впродовж п’яти місяців працюють на допомогу Українській армії, підготували бійцям на Схід України своєрідні подарунки. Традиційно, це, звичайно, наша, заставнівська їжа, котра стала улюбленою для багатьох чоловіків та юнаків. Вперше в житті скуштувавши буковинські страви, вони полюбили наш край. Телефонуючи до нас у час затишшя, розповідають про краєвиди своєї малої батьківщини і зачаровано слухають нас, обіцяючи, що обов’язково після війни приїдуть помилуватися красою природи Заставнівщини ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Дата: 28.03.2015

Минулої п’ятниці в одному із фешенебельних ресторанів Чернівців відбувся благодійний аукціон «Весняна рапсодія для солдата». Свої творчі роботи презентували жінки-переселенки та митці Буковини. Відбирав роботи на аукціон член Національної спілки художників С.Вірста. Організували захід волонтери, ГО «Успішна пані Чернівців» та народний рух «Екокультура». До заходу долучилися переселенці зі Сходу України (міст Алчевськ, Макіївка, Донецьк), які створили ГО «Донбас Український». Окрім художніх полотнищ, на аукціоні можна було придбати жіночі прикраси витонченої ручної роботи, а також камуфляжні кос ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Дата: 28.03.2015

Заставнівський РВ УМВС України в Чернівецькій області попереджає мешканців Заставнівського району, що законодавством України передбачено адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконне вирощування нарковмісних рослин. Зокрема, стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин — передбачає штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та — з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Дата: 28.03.2015

Відбулися фінальні змагання з волейболу (серед дівчат) чемпіонату області, в яких збірна Заставнівського району виборола «бронзові» нагороди. Наші земляки поступилися спортсменам із м.Чернівці і Путили. Тренер — Д.Рудейчук.
За команду виступали Яна Кінзірська, Ірина Томко, Сусанна Скибінська, Ярославна Ватаманчук, Юлія Кінзірська, Ангеліна Павчук (учні Дорошовецького НВК), Дарина Чагор, Галина Щербак, Марія Щербак, Іванна Пилипчанська (учні Товтрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Переглядів: 488 | Дата: 28.03.2015

«Про внесення змін до розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації від 14.03.2014 №58р»

Заставнівська районна державна адміністрація відповідно до статей 6, частиною 1 статті 25, частиною 9 статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги», розпорядження Кабінет Міністрів України від 16 травня 2014 року №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» для одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, оприлюднює проект розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації «Про внесення змін до розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації від 14.03.2014 №58р».
Проект розпорядження розроблено відповідно до вимог Закону ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Дата: 28.03.2015

У зв’язку з тим, що останнім часом в роздрібній торгівельній мережі та на ринках району відбувається зростання цін на основні продовольчі товари, які підлягають державному регулюванню, що призводить до загострення соціальної напруги та зменшення купівельної спроможності населення району, управління економічного розвитку та інфраструктури районної державної адміністрації нагадує, що на території області діє розпорядження обласної державної адміністрації від 09.06.2008 р. №302-р «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів», відповідно до якого встановлено граничні торгівельні надбавки на основні види продовольчих товарів, ціни яких підлягають державному регулюванню ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Дата: 28.03.2015

БОЖЕ, ХРАНИ УКРАЇНУ!
Історія, як річка, швидкоплинна.
Пройшли роки —
У нас незалежна Україна!
Та знову хочуть грабувати
Цю землю злодії-магнати.
І дзвін покликав усю громаду
У Київ — під Верховну Раду.
Бо наш народ споконвіків
Лиш правди й чесності хотів.
Гнобити хочете Вкраїну?
За доньку встаньмо і за сина!
Цей клич звучав у кожній родині.
Могутня слава Україні!
Героям слава! Скрізь неслось.
Понад Дніпром і над горами
Ми є, були і будем ми! —
Й Вітчизна наша з нами!
Об’єднаймося ж, брати мої,
Молю Вас, благаю!
Запалають у наших серцях
Від Сум до Дунаю
Сила, міць і невмируща
Любов до Вкраїни,
Щоб ворога побороти,
Підняти з руїни.
Бо крокує наш народ
Героїв стежками.
Ми є, були і будем ми! —
Й Вітчизна наша з нами!
Князі, що Київ буд ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Дата: 28.03.2015

Кандидоз, який у народі називають молочницею, є однією з найпоширеніших грибкових інфекцій сечостатевих шляхів. Кандидоз — це інфекційне захворювання слизової оболонки піхви, що поширюється на шийку матки. Переважно молочницю викликають дріжджеподібні грибки виду кандидоз. Цей вид грибка ми знаходимо у 85-95% випадках клінічно вираженого кандидозу. ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Дата: 28.03.2015

У Будинку дитячо-юнацької творчості відбулася звітно-виборна конференція Заставнівської районної організації ВФСТ «Колос», у роботі якої брав участь 41 делегат із 29 населених пунктів. Запросили сільських голів, ветеранів спорту і кращих спортсменів ФСТ «Колос». У порядок денний внесли звіт голови, що стосувався роботи з 2011 до 2015 року, вибори керівних органів РО ВФСТ «Колос», делегатів на аналогічну обласну конференцію, яка відбудеться 4 квітня.
Із звітом про роботу РО ВФСТ «Колос» виступив її голова І.Кременецький, який увагу акцентував на успіхах, недоліках, недостатньому фінансуванні галузі з районного бюджету, необхідності ремонту районного стадіону, збереженні штатної чисельності ДЮСШ «Колос».
Також відзначив кращі фізкультурно-спортивні клуби (ФСК) сіл району. Це — Васловівці, Дорошівці, Ржавинці, Товтри, Баламутівка, Добринівці, Боянчук, Вікно, м.Заставна та смт.Кост ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Дата: 28.03.2015

Згідно з наказом «Про охорону водних біоресурсів у весняно-літній нерестовий період 2015 року, у водних об’єктах Чернівецької області» (№49 від 12 березня 2015 року) квітень, травень, червень оголошують місяцями нерестової заборони. З 1 квітня до 10 червня цього року на річці Дністер забороняється любительський та спортивний вилов водних біоресурсів, днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобування гравію, піщано-гравійної суміші, пересування усіх плавзасобів, окрім суден, спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та рятувальних служб на місцях, за винятком установлених суднових ходів.
Перелік ділянок на річці Дністер, де любительське рибальство у нерестовий період дозволено однією поплавковою чи донною вудочкою із одним гачком або спінінгом з берега: ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Дата: 28.03.2015

Керуючись пунктом 2 статті 20, статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630 (із внесеними змінами) «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг із централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року №296 та розпорядження обласної державної адміністрації від 18.03.2015 №120-р та задля економії бюджетних коштів: ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Дата: 28.03.2015

Важливим завданням, за даними контрольних обстежень садів, придорожніх лісосмуг спеціалістами Державної фітосанітарної інспекції Чернівецької області є передбачення і попередження масового розповсюдження, розвиток карантинних, некарантинних шкідливих організмів. Один із них — американський білий метелик, який зимує у стадії лялечки на штамбах дерев, у тріщинах кори, опалому листі, грунті, смітниках, якого можна побачити з травня на яблуні, горіхах, кленових заростях у придорожніх лісосмугах.
Весняні роботи із захисту рослин від шкідників і хвороб надзвичайно важливі, вони визначають фітосанітарний стан, здоровий та естетичний вигляд рослин. Саме навесні необхідний комплекс фітосанітарних, агротехнічних та профілактичних заходів у садах та придорожній лісосмузі. Це — знищення повалених дерев, вирізання уражених сухих гілок, а також тих, які сильно загущують крону, зарослей, видалення з дерев засохлих плодів, відмерлої кори, опалого листя ... Читати далі »

Переглядів: 509 | Дата: 28.03.2015

(Закінчення. Поч. у №12 від 19 березня ц.р.)

Командир має право позбавляти резервістів одноразового грошового заохочення повністю або частково тільки за:

уживання алкогольних напоїв (наркотичних речовин) у службовий час,
прибуття на службу в нетверезому стані (стані наркотичного сп’яніння);
порушення вимог законів та інших нормативно-правових актів щодо збереження державної таємниці;
порушення вимог законів та інших нормативно-правових актів, які призвели до поломок військової (спеціальної) техніки й озброєння, пошкодження майна, інших матеріальних збитків, а також завдання шкоди здоров’ю військовослужбовців або інших осіб;
порушення статутних правил несення вартової (вахтової), внутрішньої служб, патрулювання, що не спричинило тяжких наслідків;
порушення статутних правил взаємовідносин між резер ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Дата: 28.03.2015

Великдень — одне з найбільших християнських свят. Для запобігання виникнення пожеж у церквах, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області здійснюють перевірку храмів щодо дотримання правил пожежної безпеки. Особлива увага приділяється дотриманню правил безпеки під час проведення богослужінь, коли віруючі масово вирушають до храмів. У Чернівецькій області нараховується понад 500 церков. З настоятелями проводять інструктажі, роз’яснювальні бесіди, вручаються пам’ятні листівки з правилами пожежної безпеки. Також значна увага приділяється справності електромережі та наявності достатньої кількості вогнегасників у приміщенні.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: попри всі приготування до свята, не потрібно забувати і про правила пожежної безпеки. Адже, як свідчить статистика, випадки виникнення пожеж частішають саме у вихідн ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Дата: 28.03.2015

Інформуємо, що 19 квітня 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації», яким передбачені адміністративні стягнення для посадових осіб за різного роду порушення, пов’язані з обмеженням доступу до інформації, обов’язкове оприлюднення якої передбачено законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про засади запобігання і протидії корупції».

А.НИКИФОРУК, прокурор Заставнівського району

Переглядів: 402 | Дата: 28.03.2015

на перевезення пасажирів автобусами, які працюють у звичайному режимі руху в приміському сполученні для перевізників, які обрали спрощену систему оподаткування і не є платниками податку на додану вартість.

(Розпорядження Чернівецької ОДА №93-р від 05.03.2015р.)

... Читати далі »

Переглядів: 517 | Дата: 28.03.2015

Відчуття провини і досі терзає мою душу. Так склалися обставини, що в прощальну дорогу до вічного спочинку Петра Мензака не вдалося провести. Наукова конференція в Києві збіглася в часі з …останнім подихом ще одного мого побратима, навчителя, порадника. Ні, це не оправдання, скоріше муки сум’яття, що і за його життя викроювала занадто мало днів аби частіше спілкуватися з ним, освячуватися його щирим словом, черпати мудрість, позитив, оптимізм.
Але час не повернути, тож згадаймо його світлий образ таким, яким він був завжди — чесним, привітним, скромним, наділеним Божим талантом митця.

Перед моїми очима і досі — звичайна квартира заставнівської п’ятиповерхівки, де завжди затишно і велично, немов у храмі. Тут усюди дихає словом. Кожна із шаф, так званої великої хати, — вщент завантажена книгами: художня література, патріотична, радіотехнічна. На стіні — портрет Шевченка. У іншій, дуже маленькій, — самотнє ліжко, де ще недавно, через хворобу, лежав Петро Петрович, інвалідний візок, чимала, аж до стелі, полиця з книгами і комп’ютер… Саме на Стрітення Господнього, 15 лютого, у свій день народження, господар попросив, якщо, мовляв, з ним щось трапиться, то, ввімкнувши комп’ютер, там можна знайти його, як він казав, мемуари, а насправді, мабуть, нову книгу «Петрони». Що там, у ще неопрацьованому виданні? Поки що це ніхто не знає. Можна лишень сподіватися, що там — біль України, а ще, мабуть, його, Петра Петровича життя, швидке, мов куля (патрон), прицільне і болюче ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Дата: 28.03.2015

«Для тих, кому важко зараз буде заплатити за тепло, газ та електроенергію, — ми знайшли гроші. Ваше завдання — донести ці гроші до кожної сім'ї», — звернувся Прем’єр-міністр України, лідер політсили Арсеній Яценюк до керівників ОДА під час селекторної наради у вівторок, 24 березня.
Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд впровадив нову систему надання субсидій для громадян України: «Ми максимально спростили все. Не треба стояти в черзі, не треба заповнювати декларацію на 90 питань — залишилося 15. Не потрібно носити довідки, декларації, сертифікати. До людини додому надійшла декларація на одну сторінку, людина її заповнила, відправила назад — і соціальна служба самостійно призначила субсидію».
Він повідомив, що на сьогодні субсидії отримують 1,2 мільйона сімей: «Ми очікуємо, що ця цифра зросте до 4 мільйонів сімей — це від 10 до 12 мільйонів громадян України» ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Дата: 28.03.2015

Незважаючи на економічні труднощі в Україні загалом та на місцях зокрема, бюджет міста Заставна щорічно виконується і перевиконується. Це наші з вами кошти, які ми сплачуємо у вигляді податків, оренди, інших платежів і якими ми, нібито, маємо право розпоряджатися на свій розсуд. Враховуючи ситуацію в державі, необхідно, звичайно, економити кожну копійку та зважено підходити до всіх бюджетних витрат. Саме громада, яка є джерелом наповнення бюджету, повинна вирішувати куди витрачати власні кошти. Вирішуватись це повинно через представників громади — депутатів міської ради. Однак, виконавчі органи міської ради, на мою думку, далекі як від потреб громади, так і від необхідної прозорості використання коштів. Ми ходимо по ямах, їздимо розбитими дорогами, забиваємо вікна в садочках клейонкою, проте є чемпіонами в області, а може і в Україні з витрат на спорудження пам’ятників на душу населення ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Дата: 28.03.2015

Нестійке перемир‘я та затишшя на донбаському фронті Російська Федерація використовує для дискредитаційної кампанії проти своїх ворогів в українській владі. Мета зрозуміла — розвалити парламентську коаліцію, частково розпустити нинішній Уряд та призначити проросійського прем‘єр-міністра.
Росії не вдалося захопити Україну через військове втручання — відновлена армія зупинила і стримує агресора. Але навряд чи Володимир Путін і російські олігархи відмовились від планів залишити Україну у сфері свого фінансового і політичного панування. Просто вони змінили тактику: тепер Україні треба стримувати наступ не ззовні, а всередині країни.
Перемир‘я підписане і техніка відведена від лінії зіткнення, але важка інформаційна артилерія розпочала масовану атаку на главу українського Уряду Арсенія Яценюка.
Ті українські телеканали, на які мають вплив проросійські олігархи, наввипередки транслюють заяви ... Читати далі »

Переглядів: 475 | Дата: 28.03.2015

Складна економічна ситуація в Україні, а відтак негативні процеси, пов’язані з падінням гривні, повною мірою торкнулися й видавничо-редакційної галузі.
Особливо важко нині місцевим друкованим виданням, більшість з яких ніколи не мали ані великих надходжень від своєї діяльності, ані потужних фінансових засновників та спонсорів, які могли б пом’якшити фінансовий удар. Передплата на газети проводилася восени минулого року за цінами, які склалися на той час, сьогодні ж через різкі валютні коливання суттєво зросли ціни на папір (який в основному завозиться з-за кордону), інші комплектуючі, що спричинило подорожчання поліграфічних послуг. Падає ринок реклами – ще одне джерело підтримки редакційних бюджетів. Чимало газет і видавництв змушені скорочувати штати, зменшувати обсяги і періодичність виходу. Реальність така, що фактично йдеться про виживання газет і журналів ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Дата: 28.03.2015

Співробітники УСБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками міліції та прокуратури викрили протиправну діяльність колишнього військовослужбовця ЗСУ.
Офіцер запасу, посилаючись на зв’язки в одному з військових комісаріатів області, пообіцяв мобілізованій особі посприяти в ухиленні від проходження військової служби. За цю послугу чоловік вимагав 900 євро.
16 березня правоохоронці затримали зловмисника під час одержання хабара, йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст.369 Кримінального кодексу України.
Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вказаного злочину. Триває слідство.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Переглядів: 437 | Дата: 28.03.2015

Нещодавно у райдержадміністрації відбулося чергове засідання Координаційного комітету Форуму місцевого розвитку Заставнівського району в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ фаза». У роботі Форуму брали участь перший заступник голови районної державної адміністрації Василь Молдован, голова районної ради Дмитро Скігар, координатор обласного ресурсного центру Наталя Белюкіна, представники організацій та установ, структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, сільські голови ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Дата: 28.03.2015

22 березня 2015 року у Васловівській сільській раді відбулася 24 сесія VI скликання (ІІ пленарне засідання). Як повідомив голова села Ю.Кітар, рішенням сесії із сільського бюджету вирішили виділити 20 тис. грн. на фінансово-матеріальну допомогу сім’ям, члени яких перебувають у зоні АТО, із розрахунку: тисяча гривень на учасника дій у зоні АТО, по 500 гривень на кожну дитину учасника бойових дій у зоні АТО.

Переглядів: 468 | Дата: 28.03.2015

2 березня 2015 року Верховною Радою України було прийнято Закон України №213-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення”, які мають значний вплив на подальший розвиток пенсійної системи. На питання, що стосуються нововведень та змін у пенсійному забезпеченні громадян, відповідає начальник управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі Віктор Ілліч Стасюк. ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Дата: 28.03.2015

Відповідно до Закону України «Про часткову мобілізацію», що набрав чинності від 20 січня 2015 року №113-VІІ (з моменту його опублікування у парламентській газеті «Урядовий Кур’єр»), в Україні розпочалася четверта хвиля мобілізації, яка триватиме 210 діб і проходитиме у три черги.
Цей захід є необхідним для підтримки бойової готовності Збройних сил України та інших військових формувань України, особливо беручи до уваги продовження протистояння на Сході країни, де триває АТО.
Патріоти України повинні стати на захист Вітчизни, аби припинити ворожу агресію на території Донецької та Луганської областей і не допустити розповсюдження антиукраїнського сепаратистського руху ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Дата: 28.03.2015

Потяг Ковель-Чернівці приїхав навіть раніше, аніж всі чекали. О 7.25 ранку погляди зустрічаючих, а це — батьків, дружин, дітей, родичів, друзів, волонтерів — туди, звідки чути гудок, що сповістив: вони приїхали!.. ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Дата: 28.03.2015