Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 02

Відродження народних традицій сьогодні — надзвичайно важлива справа не тільки для дорослих, а й для молодого покоління. З великим захопленням наші учні готувалися до конкурсу. Колектив багаточисельний (до 70 учасників):  від 2 до 11 класів. Важливо було відтворити не лише сам обряд, а й діалектизми села, костюми. Дійство перетворилося на справжнє свято народної пісні, танцю та звичаю.
26 квітня учні Горішньошеровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначені дипломом І ступеня в обласному етапі фестивалю «Чисті роси» за фольклорно-етнографічну замальовку ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Дата: 02.05.2015

Значне зростання тарифів на природний газ не тільки обурило громадян, але й істотно налякало. Як далі жити? Чим платити за послуги, при мінімальній пенсії та заробітній платі? Це ті запитання, на які нині шукають відповіді всі, без винятку, мешканці Заставнівщини.
А ще запитання: — Як оформити субсидію, чи варто це робити?! Їх задає собі кожен другий споживач. Ми вже неодноразово публікували роз’яснення з цього приводу, однак розмова з фахівцем найкраще заспокоює людей. Саме тому працівники Управління праці та соціального захисту населення Заставнівської райдержадміністрації (начальник Я.Хоньків), соціальні працівники (директор т ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Дата: 02.05.2015

Щороку, навесні мешканці Заставнівщини сподіваються, що, нарешті, облавтодорівці візьмуться до своєї безпосередньої роботи — ремонту дороги сполученням Чернівці-Вікно, яка вщент зруйнована. Нарешті справа зрушилася з «мертвої» точки і, як обіцяв голова Заставнівської райдержадміністрації Юрій Кітар, 24 квітня ремонт дороги розпочався. Однак якість його здійснення не задовольнила ані очільника району, ані громадян. Тому й відбулася зустріч керівників району з начальником служби автомобільних доріг Ігорем Гахом та керівником «Облавтодору» Володимиром Мицькою. Розмова була категоричною. Голова райдержадміністрації чітко ... Читати далі »

Переглядів: 511 | Дата: 02.05.2015

Незважаючи на війну і складне економічне становище в країні, ми не маємо права забувати про наслідки Чорнобильської катастрофи, а головне – дбати про ліквідаторів та постраждалих від катастрофи на ЧАЕС. Адже саме вони ціною власного здоров’я, життя захистили майбутні покоління від техногенної катастрофи.
У переддень 29 річниці, у залі засідань райдержадміністрації відбувся вечір-реквієм, куди запросили ліквідаторів, щоб їм вкотре подякувати і низько схилити голову перед їхнім неоціненним подвигом.
Як сказала ведуча Т.Гринчук, Чорнобильська катастрофа – це біль і трагедія, це героїзм і самопожертва людей, які зупинили ... Читати далі »

Переглядів: 428 | Дата: 02.05.2015

28 квітня 2015 року у м.Заставна відбулися установчі збори Заставнівської районної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
Головою було обрано Ярослава Котика, Вікнянського сільського голову. Його кандидатуру підтримали усі діючі члени партії у районі. Ярослав Котик подякував присутнім за довіру та наголосив, що докладе максимум зусиль для захисту інтересів громадян. Він також коротко розповів присутнім про завдання та напрямки подальшої роботи і наголосив, що розраховує на плідну та конструктивну підтримку курсу Президента України. А також на установчих зборах затвердили склад ради районної організації та ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Дата: 02.05.2015

Українська армія виживає завдяки допомозі волонтерів, підприємців, небайдужих громадян. Наша редакція дослідила, як західні патріотичні області турбуються про свої захисників на Східній Україні. 
Більшість бійців, які повертаються із зони антитерористичної операції констатують: якби не допомога волонтерів і меценатів солдати не мали б що їсти і в що одягнутися. До боротьби проти агресора долучається кожен свідомий громадянин України. Суттєвою є благодійна допомога окремих агрофірм ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Дата: 02.05.2015

Попри скруту та зростання цін, попри зниження рівня життя наші краяни продовжують допомагати військовослужбовцям, які нині несуть службу на Сході України — в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Майже щотижня туди вирушає авто з необхідними речами: одягом, продуктами харчування, питною водою, взуттям, медикаментами. Фінансують ці поїздки також наші земляки. Як завжди, надходять посилки та гроші з-за кордону (Польщі, Німеччини, Італії).
Як повідомив Микола Тофан — волонтер, керівник координаційного штабу, днями надали допомогу Лілія Гельмич, Світлана Данищук, Світлана Осадчук, Ярослав Сидоренко, Василь Рудий, Василь К ... Читати далі »

Переглядів: 574 | Дата: 02.05.2015

На тому тижні у районі із робочим візитом побували представники Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ» (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit). Ця компанія належить Уряду Федеративної Республіки Німеччина та працює у всьому світі. Вона реалізовує проекти у сфері міжнародного співробітництва задля сталого розвитку та міжнародної просвіти. GIZ пропонує ефективні рішення для політичного, економічного, екологічного та соціального розвитку в глобалізованому світі, а також підтримує процеси комплексних реформ і перетворень, в тому числі і в складних умовах. Гостей привітав із буковинською гостинністю заступник голови районної ради Віталій Слипенюк. У розмові брали участь, окрім працівників районної ради, також окремі голови місцевих рад, депутати районної та міської рад, представники бізнесових кіл Заставнівщини. Як розповіли Тімо Б’янк та Штефен Дрегер, метою компанії «GIZ» нині є реалізація пі ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Дата: 02.05.2015

18 квітня на базі Чернівецької спортивної школи відбувся І обласний турнір  з футболу, присвячений пам’яті МС СРСР Романа Угренчука, який започаткувала КДЮСШ м. Чернівці та Чернівецьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. На відкритті та нагородженні були присутні футболісти та друзі Р.Угренчука. При досить несприятливих погодних умовах, з іскринкою в очах, діти проводили свої матчі на футбольному полі стадіону „Юність”. 
Змагання проходили між командами Заставни, Кіцманя та Чернівців. Заставнівщину представляли Веренчанські футбольні команди під керівництвом тренера В.Цісовського, яких на турнір запросив д ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Дата: 02.05.2015

Щорічно, 22 квітня люди планети відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
День Землі відзначається в Україні, як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.
У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Дата: 02.05.2015

Дві команди із Заставнівщини брали участь у змаганнях з футболу на приз «Шкіряний м’яч». Команду 2002-2003 років народження сформували на базі Веренчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Вільде. На стадіоні м.Кіцмань  наші земляки силами помірялися із господарями спортивного майданчика і однолітками  м.Чернівці. Після цікавих і захоплюючих ігор їм вдалося вийти до фіналу.
Друга команда 2003-2004 років народження складалася із гравців на базі Дорошовецького НВК.  У с.Василів їм вдалося зіграти із футболістами Кіцманського району і виграти з рахунком 6:0.   
Тренери — В.Цісовський і Д.Рудейчук.
2 травня, та стадіоні «Юність» м.Чернівці, відбудеться фінал. Отож побажаємо нашим землякам вдалих виступів і, звісно, перемоги.

 

Переглядів: 383 | Дата: 02.05.2015

Згідно із зміною п. 2  Порядку продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, внесеної постановою КМУ від 31.03.2012 №163, змінено спосіб відліку термінів тимчасового перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства. 
Так, термін перебування іноземців, які є громадянами держав з візовим порядком в’їзду, а також осіб без громадянства, обмежений строком дії візи. Тобто, вказані особи можуть перебувати в Україні не довше, ніж до останнього дня терміну дії візи.
Громадяни держав з безвізовим порядком в’їзду можуть перебувати в Україні до 90 днів у будь-який 180-денний період.
Тож, для розрахунку дозволеного терміну перебування необхідно від дня в’їзду чи дня контролю (будь-якого дня, в який необхідно встановити дозволений іноземцю термін перебування  в Україні)  відрахувати 180 днів назад. Таким чином, іноземець не порушуватиме ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Дата: 02.05.2015

У Чернівецькій області СБУ викрила протиправну діяльність одного з керівників райвідділу міліції —  начальника сектору дільничних інспекторів. Правоохоронець за хабар у розмірі 800 грн. пообіцяв місцевому жителю сприяти у вирішенні питання про ухилення від мобілізації. 17 квітня співробітники СБУ спільно з працівниками військової прокуратури затримали зловмисника під час отримання неправомірної вигоди. Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону Західного регіону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.  Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Переглядів: 431 | Дата: 02.05.2015

Жовтий колір на українському прапорі — колір стиглої пшениці. Сьогодні наша країна посідає друге місце у світі за  обсягами експорту фуражного зерна, третє місце — за обсягами експорту кукурудзи, п’яте — за обсягами експорту ячменю і шосте —за обсягами експорту пшениці. А що стосується соняшникової олії, то більше половини світового ринку утримує саме Україна. 
Втім, у вітчизняних аграріїв є ще чимало можливостей для того, аби стати лідерами. Як відзначив під час зустрічі 24 квітня із представниками сільгосппідприємств Київщини, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, українська сільгосппродукція конкурентна, навіть незважаючи на те, що ЄС дотує своїх виробників. В Україні ж свого часу великі агрохолдинги отримали мільярдну допомогу від держави, а от про мал ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Дата: 02.05.2015

Незважаючи на складну економічну ситуацію, вперше з 2010 року Уряд фінансує 100% витрат місцевих бюджетів. Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 35%, — наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України, в п’ятницю, 24 квітня.
Арсеній Яценюк нагадав, що кілька місяців тому лунала «доволі серйозна, але безпідставна критика» ухвалених законів щодо децентралізації — внесення змін до податкового та бюджетного законодавства.
Проте, підкреслив Глава Уряду, за три місяці після ухвалення цих законів є результат: «Якщо порівняти перший квартал поточного року і перший квартал минулого — доходи місцевих бюджетів зросли на 35%».
«Ми фінансуємо 100% всіх витрат місцевих бюджет ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Дата: 02.05.2015

Ця допомога передбачена Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”
З метою забезпечення виплати разової грошової допомоги ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”, Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити, що у 2015 році виплату разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань” (далі — грошова допомога), здійснює Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської державних адміністрацій ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Дата: 02.05.2015

Нещодавно Чернівецьку область відвідав Генеральний Консул Чеської Республіки у Львові Мірослав Кліма. Під час зустрічі з головою обласної державної адміністрації Олександром Фищуком та головою обласної ради Михайлом Гайничеру обговорено питання співробітництва. 
Зокрема, очільник виконавчої влади краю Олександр Фищук висловив зацікавленість у встановленні партнерських відносин з Чеською Республікою. «Ми висловлюємо надію на плідну співпрацю між Чеською Республікою та Україною, зокрема, Чернівецькою областю. Сподіваємося на взаємовигідне співробітництво у сфері економіки, культури та освіти», — наголосив голова обласної державної адміністрації.
У свою чергу чеський дипломат позитивно оцінив розвиток туристичної галузі в регіоні: «Значний туристичний потенціал Буковини сприятиме подальшому розвитку відносин та результативній співпраці у цій галузі між Чеською Республікою та Чернівецькою областю», – відзн ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Дата: 02.05.2015

Відповідно до вимог Податкового кодексу України на основі нормативної грошової оцінки земель визначаються, зокрема, розміри податку за землю, орендної плати за договором оренди земельної ділянки всіх форм власності, державного мита при міні, даруванні та спадкуванні земельних ділянок, фіксованого сільськогосподарського податку, що використовується при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель тощо.
Прокуратурою Заставнівського району, встановлено, що на 21 сесії 6 скликання Заставнівської міської ради прийнято рішення №623/21-11-2014 «Про відміну рішення №314/13-1-2012 13 сесії 6 скликання від 30.11.2012 «Про затвердження технічної документації нормативно-грошової оцінки земель м. Заставна», яким у свою чергу затверджено технічну документацію з нормативно-грошової оцінки земель у межах населеного пункту м. Заставна.
Прокуратура Заставнівського району подала адмін ... Читати далі »

Переглядів: 616 | Дата: 02.05.2015

Про «підприємливу» діяльність Заставнівського міського голови Я.В. Цуркана  мною написано багато, але оскільки він її не припиняє, а правоохоронні органи його порушень усе ще не добачають, то і мені доводиться вкотре оприлюднювати не всім відомі факти.
Написати статтю саме на тему тепла, підштовхнуло раптове похолодання в другій половині квітня, коли в дитячих садочках стало неможливо утримувати дітей. Весна — період нестачі вітамінів, особливо у діточок, а тут ще й температура в садочках така, що навіть дорослим легко простудитися. Діти реально і масово хворіють! Чи можна цьому якось зарадити, не оголошуючи, так-званих, карантинів? Можна, але жодного бажання щось змінювати, в тих, хто за це відповідає — немає. Спробуємо розібратися в причинах.
За тепло в наших школах та садочках відповідає таке собі приватне підприємство «Надпредтеплосервіс». Нехай складність назви вас не дивує. Вона складається з двох прізвищ — Найда та Пр ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Дата: 02.05.2015

Чому виникло бажання звернутися до газети «Голос краю» з питань функціонування котельні м.Заставна та деяких інших?
У 2010 році на сесії міської ради виникло питання про функціонування котельні у Заставнівському ЖЕУТВЗ. Зокрема, була заборгованість за спожитий газ і підприємство  програло спір НАК «Нафтогазу» України. Цей борг виник через те, що бюджетні організації несвоєчасно розраховувалися за надане їм централізоване теплопостачання. На осінній паливний сезон (2011 рік) «Нафтогаз» відмовився виділяти ліміт газу для котельні. Тому на сесії міськради прийнято рішення №282 від 18 травня 2010 р. «З метою вчасної підготовки та ефективної роботи міської котельні доручити виконавчим органам міської ради провести відповідну організаційну роботу  із залучення інвестора щодо обслуговування або передачі в оренду котельні до опалювального сезону 2010-2011 років». До речі, за це рішення проголосувала більшість депутатів, у тому ... Читати далі »

Переглядів: 541 | Дата: 02.05.2015

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.
У 2015 році Всесвітній день охорони праці, за рекомендацією МОП, відзначатиметься під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».
Характерною особливістю сучасного виробництва є наявність шкідливих і небезпечних умов праці. Окрім того, ситуація, що склалася в країні, за короткий час може призвести до реального дефіциту трудових ресурсів. 
Упродовж майже всього періоду незалежності України рівень виробничого травматизму мав стійку тенденцію до зниження, але останнім часом почався зворотній процес і кількість травмованих та загиблих на виробництві досягла критичної позначки: кількість нещ ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Дата: 02.05.2015

Основною метою реформ, які проводяться у Міністерстві юстиції, є покращення умов отримання адміністративних послуг для громадян і бізнесу.
З цією метою за ініціативи Мін’юсту у 2015 році Верховною Радою України було прийнято ряд законів, а Урядом прийнято ряд підзаконних нормативно-правових актів.
У рамках реформи реєстраційної служби, а також децентралізації, відбувається передача частини державних функцій з реєстрації майна та бізнесу на місця. Значним досягненням у реформуванні реєстраційної служби і полегшенні ведення бізнесу в аграрних регіонах стала передача функцій з реєстрації прав оренди сільськогосподарських земель нотаріусам.
Зокрема, 25 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 05 березня 2015 року №247-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення». Цим ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Дата: 02.05.2015

(Закінчення. Початок у №17 від 23 квітня ц.р.)

У період з дня набрання чинності рішенням обласної ради про утворення об’єднаної територіальної громади до формування органів місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади відчуження, передача в оренду (користування), заставу (іпотеку), лізинг, концесію, оперативне управління об’єктів комунальної власності територіальних громад, що об’єдналися, забороняється.
Окремо варто зазначити, що Закон вносить зміни до положень Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», коригуючи поняття територіальної громади у ст. 6 документу та доповнюючи його новим поняттям у ст. 14-1. «Староста». Зокрема, передбачено, що у селах, селищах, визначених за рішенням місцевої ради об’єднаної територіальної громади, утворен ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Дата: 02.05.2015

Як відомо, з 6 по 9 квітня 2015 року у Харкові тривав чемпіонат України з вільної боротьби серед чоловіків. Єдину «бронзову» медаль для Чернівецької області здобув наш земляк, дорошівчанин Сергій Одинак, який тренується під керівництвом батька Сергія Теофіловича Одинака.
Рівень змагань був дуже високий. На чемпіонат з'їхалися найсильніші спортсмени країни, тому що цьогоріч відбуватимуться перші Європейські ігри в Азербайджані та чемпіонат світу в Лас-Вегасі, де розігруватимуться ліцензії на Олімпійські ігри. Правила відбору були досить суворі. Брали допінг-контроль в усіх перших номерів. Якщо говорити про успіхи представників Чернівецької області, то єдину медаль — «бронзову», заробив Сергій Одинак, інші спортсмени області вибули з боротьби на початковій стадії змагань.
Першу сутичку доволі легко спортсмен виграв у представника з Полтави, у другій — переміг одесита, третю — Сергій виграв у предста ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Дата: 02.05.2015

26 квітня у с.Чуньків відбулися другі зональні змагання з футболу на приз обласної газети «Голос краю», де за вихід до фіналу змагалося 10 команд. За грою футболістів спостерігали голова райдержадміністрації Ю.Кітар, головний редактор обласної газети «Голос краю» М.Калин, Чуньківський сільський голова К.Довгий, численні вболівальники і шанувальники цього виду спорту.
Перед початком до усіх присутніх звернувся голова райдержадміністрації Ю.Кітар, нагадавши про сумну дату в історії України — 29 річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС.
Пам’ять усіх загиблих, які ціною власного життя і здоров’я вступили у двобій із «мирним атомом», вшанували хвилиною мовчання. Провідний спеціаліст ВФСТ «Колос» І.Онуфраш ознайомив із програмою зональних змагань.
Перша зустріч між командами Бабин-Василів завершилася на користь василівчан.
За путівку до фіналу доля звела футбольні збірні ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Дата: 02.05.2015

Структура роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення,
затверджених постановою Національної комісії,
що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,
від 03.03.2015 №583 з 1 квітня 2015 року

Структура роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення, оприлюднена відповідно до пункту 18 Порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 (із змінами).

Переглядів: 451 | Дата: 02.05.2015

“І спас Він їх від руки неприятеля,
визволив їх з руки ворога”

Біблія. Книга Псалмів 106:10

“Зглянься , Боже, над нами”, — завмер в молитві весь народ.
“Не розлучай нас із синами! Не втягуй у смертельний хоровод!
Вони ж такі ще молоденькі, наші безвусі дітлахи,
Для матерів іще маленькі, — тому серця і рвуть страхи.
Та вони в бій рвуться до днини за нас із вами, за свій край,
За поріділії родини, за наш вкраїнський коровай,
Який чеченці й росіяни рвуть наче таті на куски...
Наші безстрашнії краяни, яким рости би ще роки...”
Чужинець лютий і бездушний приповз до нас увесь в броні
Має наказ він непорушний, — все попалити, та в багні
Змішать з землею все навколо, а що не так стоїть забрать
Щоб так, як в них все було голо і лиш с ... Читати далі »

Переглядів: 437 | Дата: 02.05.2015

Маки червоні, як кров, на пероні...
З війни повернувся солдат.
Маки червоні, як кров, на пероні —
Дні зустрічей наших і втрат.
Усміхнені лиця і радість іскриться...
А скільки пройшов він доріг?..
Кожного ранку, іще до світанку,
Про батьківський мріяв поріг...
Маки червоні «горять» на пероні...
Квітує відроджений сад.
Маки червоні, як кров, на пероні...
Спогади старих солдат...

І.Козак, м.Заставна, 23.04.15

Переглядів: 452 | Дата: 02.05.2015

Народ, котрий не знає свого коріння (минулого) — не матиме майбутнього, а тому вивчаймо історію України, мову рідну, історію православної віри, щоб знати відповідь на запитання: «Хто такі українці і чого вони хочуть», як писали М.Грушевський чи Т.Шевченко. А про релігію знання потрібні, щоб правильно по-християнськи жити, через церкву та Ісуса треба мати спасіння і пам’ятати, що християнське життя українців почалося ще з І століття — апостол Андрій первозваний поставив Хрест на Київських горах, а Хрещення русинів за князя Володимира у Київській Русі було у 988 році, на р. Дніпро.
Деякі державні організації дають звіти уже багато років про посаджені дерева і кущі, але це лише на папері. Це неправда і зрада, які все одно колись викриються ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Дата: 02.05.2015

Недільна школа «Ангел Охоронитель», що у с.Мосорівка, заснована з благословення митрополита Данила УПЦ КП і веде свідоме проукраїнське життя. Цієї весни учні вирішили продовжити давню традицію — посадили дерева. Діти суботнього дня прийшли до храму з лопатами, накопали саджанців липи, акації, вишні і ясеня (130 дерев) і посадили узбіччями дороги, при виїзді із села. Дехто з дітей назвав посадження — «Алея Небесної сотні», а на запитання священика, для чого ми садимо ці дерева — діти відповідали: «Для нас, зимою від заметів снігу, для чистого повітря, для людей, для нашого села і для України».
Я пишаюся цими молодими християнами і патріотами нашої заставнівської і української землі. І впевнений, що ці знання вони отримали від своїх батьків, педагогів Самушинської школи, і посіяне в них у Церкві духовне зерно дасть врожай у християнській любові, доброті, працелюбності і патріотичності на майбутні ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Дата: 02.05.2015

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі звертає увагу суб’єктів господарської діяльності, що 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 02.03.2015 р. № 219-VIII. Зазначеним Законом, з метою зменшення навантаження на фонд оплати праці, внесено зміни до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI. Змінами передбачено, що по 31 грудня 2015 року при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізособам та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами, допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами розмір єдиного соціального внеску, для конкретного платника, може застосовуватися з понижуючим коефіцієнтом. Щоправда, для цього роботодавець повинен виконати одночасно такі умови ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Дата: 02.05.2015

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі нагадує жителям району, що для більш оперативного реагування на звернення громадян, в управлінні надаються онлайн-консультації шляхом використання skype-зв’язку.
Skype-адреса управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі: pens_zast_pfu

Переглядів: 439 | Дата: 02.05.2015

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі повідомляє, що відповідно до Указу Президента України від 09.11.2000 №1212 „Про Комплексну програму підготовки державних службовців”, управління проводить добір абітурієнтів для вступу на навчання за державним замовленням до Національного університету „Одеської юридичної академії” на соціально-правовий факультет.
За детальною інформацією звертатись до управління за адресою: м.Заставна, вул. В.Чорновола, 4, ІІ поверх. Телефон: 3-11-62.

УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
В ЗАСТАВНІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Переглядів: 439 | Дата: 02.05.2015

Хтось дуже влучно сказав, що дороги — це артерії країни. На жаль, жителі Заставнівського району практично відрізані від обласного центру. Траса Вікно-Чернівці стала непроїзною через те, що протягом останніх років ямковий ремонт не здійснювався. Дожились до того, що жителі сіл Вікно, Баламутівка, Митків, Онут, Погорілівка, Мосорівка, Брідок їдуть до районного центру польовими дорогами. Оскільки більша частина жителів сіл вікнянського куща працює в місті, то їм щоденно доводиться витрачати багато часу на проїзд до місця роботи.
За дорученням жителів згаданих сіл, м.Заставна з відповідними листами від громад, разом із депутатами Чернівецької обласної ради Ю.І.Бурдейним, М.В.Плаксієм та депутатом Заставнівської міськради В.Радишем я звернувся до заступника голови ОДА п.В.Куліша та начальника служби автомобільних доріг п.І.Гаха з проханням вжити негайних заходів з проведення ямкового ремонту траси Вікно-Чернівці, а також під’їзних доріг до с ... Читати далі »

Переглядів: 436 | Дата: 02.05.2015