Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

До факторів, що відіграють ключову роль у розвитку ракових захворювань слизової губ, рота і язика, треба віднести хімічні речовини, з якими люди зустрічаються на виробництві і побуті. До групи ризику належать люди, що використовують для харчування багато копчених продуктів, причому зв'язано це із технологією виготовленням копченостей.
Хімічні сполуки з тютюнового диму дуже негативно впливають на слизову рота і губ, 74% хворих раком — хронічні курці.
У людей, які хронічно вживають алкоголь, ймовірність виникнення раку слизової в 10 разів більше, як у тих, що не приймають. У людей, що мають у роті ортопедичні конструкції із різних металів виникає, мікрогальванічний струм, що викликає гіперплазії і гіперкаратози, що служить фоном для виникнення ракових виразок.
Великий відсоток ризикованого фактора у виникненні раку викликає хронічна травма слизової, це може бути постійне кусання губ і язика гострими краями зубів, або пломба, що ... Читати далі »

Переглядів: 1055 | Дата: 04.04.2015

Споконвіку український народ прославляв тих людей, які боролися за волю, мир і незалежність рідної землі. Пам’ять про них увічнена в бронзі й граніті, в художньому слові і у вдячних серцях нащадків.
Знати й пам’ятати — то святий громадянський обов’язок, важливий чинник виховання патріотизму та демократичної свідомості. Задля цього в селі Добринівці працівники культури та НВК провели акцію «Збережемо пам’ять про подвиг», присвячену 70-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. та 71-річниці звільнення України від фашистських загарбників, у якій брали участь учні школи та жителі села. На території, біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам, навели порядок. Посаджено чимало різних багаторічних квітів, а саме: до 100 цибулин тюльпанів та нарцисів, 200 бульб ірисів, осінньої волошки, хризантеми.
Велику подяку хочеться сказати вчителям школи, які разом із дітьми зібрали квіткові ци ... Читати далі »

Переглядів: 487 | Дата: 04.04.2015

Нині територію Заставнівського району охопив мутант вірусу Грипу. Перші симптоми — загальне занедуження, підвищення температури тіла та затяжний сухий кашель. У деяких людей ці симптоми можуть спричинити загальне зневоднення через блювоту. Головний недолік цього вірусу, насамперед те, що він дуже швидко мутує і вчені не встигають його проаналізувати і винайти вакцину для вироблення антитіл. Тому, протягом епідемії важкий грип ми можемо перенести декілька разів. Вірус залишає негативні наслідки: дає ускладнення на сечовидільну (здебільшого на нирки), опорно-рухову, слухову, зорову та інші системи. Цей вірус нам приніс не лише хвороби, а й багато запитань: Що ж таке вірус? Як він виник? Які є види вірусів? Яке вони посідають місце у нашому житті?
Вичерпні відповіді на всі ці запитання учні 10 класу отримали на відкритому уроці з біології, що відбувся на базі Погорілівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Через цікаві презентації, факти і припущення відомих дослідників, а також захоплю ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Дата: 04.04.2015

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО
За січень-лютий цього року сільськогосподарські підприємства району (без урахування малих) виробили 269,9 т м’яса у живій вазі, що на 30,4% більше, ніж за відповідний період минулого року та 146,4 т молока (більше у 3 рази). На 1 березня в агроформуваннях району (крім малих) утримувалося 304 голови великої рогатої худоби (з них 92 корови), 4098 голів свиней, 1044 голови овець і кіз та 169 тис. голів птиці. У січні-лютому агропідприємства району (крім малих) реалізували виробленої сільськогосподарської продукції на 53717,2 тис.грн., що в 5 разів більше, ніж за відповідний період минулого року.
КАПІТАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ
За 2014р. підприємствами та організаціями району, за рахунок усіх джерел фінансування, освоєно 17498 тис.грн., що становить 1,1% від загального обсягу капітальних інвестицій області. Обсяг капітальних інвестицій району у розрахунку на 1 особу — 344,6 грн.
... Читати далі »

Переглядів: 452 | Дата: 04.04.2015

Заставнівський районний відділ Управління МВС України в Чернівецькій області продовжує реєстрацію осіб, які мають намір в 2015 році вступати до вищих навчальних закладів (ВНЗ) системи МВС України.
Прийом вступників на навчання до вищих навчальних закладів МВС України буде здійснюватись за конкурсом представлених сертифікатів, виданих Українським центром оцінювання якості освіти з української мови та літератури, історії України (іноземна мова, математика), а також результатами іспиту з фізичної підготовки, який проводитиметься предметними екзаменаційними комісіями вищих навчальних закладів.
Запрошуються юнаки, звільнені в запас Збройних сил України, випускники загальноосвітніх шкіл, технікумів та училищ, які бажають безкоштовно здобути вищу юридичну, економічну, психологічну та військову освіту на повному державному забезпеченні в таких навчальних закладах ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Дата: 04.04.2015

Оповіщення населення здійснюється за допомогою електросирен, мережі радіомовлення та телебачення. Повідомленням, що передаються територіальними органами ЦО та НС, потенційно небезпечними підприємствами, повинно передувати уривчасте звучання елекросирен, наявних на відповідній території, а також радіомовлення, що означає "Увага всім!".
За цим сигналом населення повинно вмикати засоби телета радіомовлення для прийому мовного повідомлення. На пунктах управління закладені варіанти текстів для передавання повідомлення в різних ситуаціях. Правила поведінки населення за сигналами оповіщення ІДО встановлюються заздалегідь стосовно всього населення, для об'єктів, а також визначаються конкретні дії. Відповідальність за оповіщення покладається на територіальні органи ЦО.

Зразки текстів повідомлень цивільної оборони.

При повітряній небезпеці: ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Дата: 04.04.2015

 

Після тривалої зими настає довгоочікувана весна, а з нею приходить пора наведення порядку на дорогах, узбіччях, придорожніх лісосмугах, берегах ставків, річок тощо. Після того, як сходить сніг, на поверхні залишається багато сміття, яке потрібно зібрати і вивести. Нещодавно у с.Баламутівка прибрали цвинтар. Ініціатором виступили виконком сільської ради та громадськість села. У прибиранні взяли участь близько 40 чоловік. Трактористи С.Дудка, Ю.Гейньго, Ф.Яцик безкоштовно вивезли сміття.

Переглядів: 364 | Дата: 04.04.2015

16-17 квітня 2015 року Торгово-промислова палата України за підтримки Кабінету Міністрів України та у співпраці з органами державної влади, Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України, Американською торгівельною палатою в Україні, Федерацією роботодавців в Україні, іншими громадськими та бізнес-організаціями проводить Перший національний форум з підтримки експорту.
Цей захід організують для вітчизняних експортерів та тих підприємств, які мають намір вивести свої товари і послуги на ринки країн світу, а також покращити умови ведення бізнесу та залучити інвестиції в Україну.
Програмою заходу передбачено проведення гала-сесії за участі Прем’єр-міністра України А. Яценюка, членів Уряду, іноземних гостей, фінансово-кредитних агентств, представників бізнесу. Загалом планується провести пленарне засідання, панельні дискусії, «круглі столи», зокрема ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Дата: 04.04.2015

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області старанно виконують покладені на них завдання в межах своєї компетенції щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності України, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності.
Протягом 2014-15 року складено 36 протоколів про корупцію на посадових осіб — держслужбовців та співробітників правоохоронних органів, за матеріалами СБУ винесено 68 обвинувальних вироків, оголошено 41 офіційне застереження, повернуто до бюджету майже 3 мільйони гривень.
Зокрема, УСБУ спільно з обласною прокуратурою викрили протиправну діяльність депутата сільської ради, який вимагав та отримав незаконну матеріальну вигоду в розмірі 14 тисяч доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки. Також затримали за хабарі співробітника міліції та начальника одного з відділів Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області, виявили корупційн ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Дата: 04.04.2015

Минулого тижня відбувся короткотерміновий семінар, організований навчальним центром політичних євроінтеграційних досліджень Чернівецького Національного університету ім.Ю.Федьковича для керівників та спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрації, посадових осіб органів місцевого самоврядування.
Зібрання відкрив перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован і надав слово заступнику директора — начальнику науково-дослідного відділу Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів влади, кандидату історичних наук, доценту С.Гакману, який провів тематичне заняття на тему: «Російсько-український конфлікт щодо територіальної приналежності Криму. Міжнародно-правові та геополітичні аспекти». Питання цікаве і дискусійне, тим паче досліджуване з періоду зародження незалежності України, часів відмови від ядерної зброї, революцій 2004, 2012 років.
З особливою цікавістю всі слухали ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Дата: 04.04.2015

Заставнівською районною державною адміністрацією від 17.03.2015р. за №69-р прийнято розпорядження про визнання таким, що втратило чинність розпорядження Заставнівської районної державної адміністрації від 22.12.2005р. №479-р "Про пільгове забезпечення ветеранів війни скрапленим балонним газом для побутових потреб". Розпорядження зареєстроване в Заставнівському районному управлінні юстиції 27.03.2015р. за №1/368.

Переглядів: 436 | Дата: 04.04.2015

Заздалегідь подбайте про підготовку документів для призначення пенсії!
За декілька місяців до досягнення пенсійного віку Вам варто звернутися до управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі для отримання консультативної допомоги та попередньої експертизи документів щодо призначення пенсії.
Більш детальну інформацію Ви можете отримати за телефоном „гарячої лінії”: 2-28-81 та за допомогою Skype-зв’язку (pens_zast_pfu).

Управління Пенсійного фонду України
в Заставнівському районі

Переглядів: 505 | Дата: 04.04.2015

Батько “шокової терапії” в польській економіці, колишній віце-прем’єр Польщі Лешек Бальцерович вважає нинішню українську владу найкращою з 1991 року.
Про це він заявив в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita.
“Складна економічна ситуація в Україні є результатом попередніх занедбувань і російської агресії. Стан економіки не є провиною нинішньої урядової команди, яка робить тверді і необхідні кроки, наприклад, стабілізуючи бюджет завдяки обмеженню дотацій на газ й опалення. Це найкраща влада з 1991 року”, — сказав Бальцерович.
За його словами, різке зниження імпорту з Росії газу й інші кроки, які вже зроблені, та які українська влада планує зробити, є сигналом, що нова українська влада потребує підтримки своїх дій з боку Заходу, зокрем ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Дата: 04.04.2015

Кажуть, коли гримлять гармати, то музи мовчать. Але це не правда! І так не повинно бути! Бо як може не хвилювати митців ота вселюдська біда, яка розгорнулася за кремлівським сценарієм? Яке серце лишиться байдужим до війни, до сліз, до горя?.. Тому й народжуються нові вірші, пісні, ідеї. Саме таку ідею зініціювали у Заставнівській школі мистецтв — приурочити концерт переможців обласних конкурсів пам’яті загиблих бійців у зоні АТО та героїзмові воїнів, що захищають нашу єдність на Сході України, аби своєю творчістю підтримати патріотичний дух рідного народу, його віру в незборимість нашої нації ... Читати далі »

Переглядів: 474 | Дата: 04.04.2015

Мабуть, навіть пенальті після фіналу японського чемпіонату світу з футболу не викликало в українців таких емоцій, як затримання за підозрою в корупції прямо на засіданні уряду обер-брандмейстера країни та його заступника. Залишається тільки пожалкувати, що про подію не було проголошено заздалегідь – бо в Україні якомога більше людей (а не тільки члени уряду!) мало б побачити на власні очі в прямому ефірі, як за одну-єдину мить хазяїн життя перетворюється на людину в наручниках.
На жаль, закони жанру вимагають дотримання режиму найсуворішої таємниці, чого врешті-решт вдалося досягти: знайомі журналісти розповідають, що за лічені хвилини до арешту Бочковський, нічог ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Дата: 04.04.2015

                           Я вклоняюся вам,
                           Вашій вірі і волі...
                            Волонтери мої!
                            На своїх ви плечах
                            Переносити муки
                              І страждання, і болі...
У щасливе майбутнє
Знов торуєте шлях.
Вас чекає солдат,
Що боронить Вкраїну...
Вас чекає сім'я,
Щоб із зони боїв
Ви принесли в їх дім
... Читати далі »

Переглядів: 429 | Дата: 04.04.2015

Для дестабілізації обстановки в Маріуполі, Харкові, Одесі, Миколаєві, Херсоні російські спецслужби здійснили підготовку диверсійно-розвідувальних груп для вчинення терористичних актів. Першочерговими об’єктами диверсій є мости, шляхопроводи та інші об’єкти критичної інфраструктури. Закликаємо усіх свідомих громадян повідомляти компетентні структури про усі підозрілі ситуації або осіб в оточенні таких об’єктів.
Максимальне запобігання небезпечних для життя людей ситуацій, залежить від ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Дата: 04.04.2015

Останнім часом у державі почастішали сепаратистські та інші прояви, які загрожують територіальній цілісності України та грубо порушують конституційні права громадян.
Територіальна недоторканність України є невід’ємною складовою її самостійності та незалежності. Частина 3 статті 2 Конституції України проголошує, що територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
Стаття 109 Кримінального кодексу України встановлює кримінальну відповідальність за дії, вчинені задля насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, публічні заклики до таких дій тощо. За що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
Стаття 110 Кодексу передбачає відповідальність за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюджен ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Дата: 04.04.2015

Мешканців нашого району найбільше цікавлять проблеми ремонту вщент розбитих доріг, які потребують капітального ремонту, питання підвищення тарифів на енергоносії, підняття заробітних плат, виплата субсидій, децентралізація та об’єднання громад.
Одним із важливих питань під час спілкування з депутатом Верховної Ради з мешканцями райцентру, а їх прийшло близько 20 чоловік, було ... Читати далі »

Переглядів: 547 | Дата: 04.04.2015

Напередодні 71 річниці визволення Заставнівського району від німецько-фашистських загарбників у районному Палаці культури відбувся захід: «Їх об’єднала не пісня, їх об’єднала війна», куди запросили шанованих гостей – ветеранів Другої світової війни, які ціною неймовірних зусиль, героїзму, мужності, врятували світ від коричневої чуми, воїнів, які не раз дивились в очі смерті, але вистояли, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Цього дня також завітали й молоді хлопці, чоловіки, які пройшли пекельні кола війни, захищали територіальну цілісність України у зоні бойових дій на Сході України. Не забули і про підростаюче покоління (учнів Заставнівських гімназії і ЗОШ І-ІІІ ступенів), яке виступатиме творцем майбутнього нашої держави. Учасники разом виконали Гімн України. Ведуча О.Цимбалюк представила історичні реалії, цікаві факти, які стосувалися трьох воєн, учасниками, свідками яких ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Дата: 04.04.2015

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 35 »