Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 25 » АНДРІЙ ПРАГНУВ МИРУ І СПОКОЮ ДЛЯ УКРАЇНИ…
12:13
АНДРІЙ ПРАГНУВ МИРУ І СПОКОЮ ДЛЯ УКРАЇНИ…

Схід України палає кривавим вогнем. Сепаратисти та іноземні окупанти намагаються знищити цілісність нашої країни. У цей нелегкий час українські патріоти об’єднуються задля збереження єдності Батьківшини.

Третього липня 2014 року 12 членів Колегії у складі 8-го полку спецназу ВЧ-А 0553 під командуванням Петра Данка з власної ініціативи відправилися у зону АТО в Луганську область — боронити Україну від сепаратистів та окупантів. Усі вони є членами Вищої судової колегії боротьби з корупцією та організованою злочинністю (ВСК БКОЗ) і працюють у відділі безпеки. Мужня буковинська команда справжніх чоловіків неодноразово представляла Колегію на багатьох міжнародних спортивних змаганнях, перемагаючи та займаючи призові місця. За кілька тижнів до доленосного виїзду хлопці повинні були брати участь у спортивному чемпіонаті в Одесі. Однак вони зробили інший вибір і вирушили на Схід.

Під час виконання своєї місії троє членів Колегії, військовослужбовців 8-го полку спецназу ВЧ-А 0553: старшина Василь Гнатюк, старший лейтенант Володимир Паращук та рядовий Петро Данко отримали бойові поранення. Війна — безжальна і завжди забирає кращих...

Трагедія під час виконання спец­операції в зоні АТО в Луганській області передчасно забрала життя сина України, мужнього героя, гарного друга та просто справжнього чоловіка — старшого сержанта Андрія Василишина. Він не дожив 7 днів до свого 30-річчя. З самого початку воєнного втручання російських найманців на територію України, серце Андрія було неспокійне. Спочатку він добровольцем записався до Національної гвардії України, потім, разом із товаришами, відправився на фронт у складі 8-го полку спецназу ВЧ-А 0553 і загинув за трагічних обставин.

Біографія Андрія Василишина, на жаль, виявилася занадто короткою. Однак він встиг зробити багато добрих справ, завжди гідно виконував покладені на нього обов’язки, керуючись принципами честі та совісті. За це його любили і поважали, за це його завжди пам‘ятатимуть близькі, рідні та друзі.
Колектив ВСК БКОЗ, висловлюючи співчуття родині загиблого, пообіцяв, що клопотатиме про представлення героя до державної нагороди (посмертно).

Ще 8 членів Колегії досі перебувають у зоні активних бойових дій АТО у складі 8-го полку спецназу ВЧ-А 0553. Нехай їхня служба буде легкою і недовгою, аби вони усі повернулися цілими та здоровими до своїх родин.

Ми пишаємося своїми героями!

Вже рік, як у високості лине душа мужнього, доброго і відчайдушного воїна, нашого земляка, дорошівчанина Андрія Василишина.

Болить серце і зранена душа осиротілої матері. Не заростає стежина до Андрієвої могили. Свого друга часто навідують побратими зі спецпідрозділу «Тигр», з якими разом пройшли жорнило війни. Прагнуть спілкування з Андрієм його друзі та однокласники. У відповідь — мовчання та усмішка з портрета, що на пам’ятнику сільського кладовища.

Сумно… Боляче… Моторошно від того, що нічого змінити не можна, життя назад не повернеш.
Керівники району, буваючи у с.Дорошівці, щоразу навідують могилу Героя!

У день роковин від дня загибелі Андрія Василишина віддати шану його подвигові, покласти квіти на могилу та схилити голову у хвилині мовчання приїхали голова райдержадміністрації Юрій Кітар, заступник голови райради Віталій Слипенюк, начальник управління праці та соціального захисту населення Заставнівської райдержадміністрації Ярослав Хоньків, директор терцентру Лілія Семенюк, керівник волонтерської організації «Щедро» Анатолій Дронь, Дорошовецький сільський голова Микола Вигнан, воїн АТО Ярослав Филип’юк.

Андрій Василишин, як і інші бійці, котрі загинули у зоні АТО, а тепер спочивають десь далеко від нас! Віримо, що їхні жертви були не марні…

М.НЕРУБАЦЬКА

Переглядів: 517 | Рейтинг: 0.0/0