Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 4 » БЕЗОПЛАТНА ВТОРИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА — КОЖНОМУ ГРОМАДЯНИНУ УКРАЇНИ
12:16
БЕЗОПЛАТНА ВТОРИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА — КОЖНОМУ ГРОМАДЯНИНУ УКРАЇНИ

У середу, 1 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь У церемонії відкриття першого в Україні  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Арсеній Яценюк повідомив, що від сьогодні по всій Україні працюватиме сто центрів безкоштовної правової допомоги. У них надаватимуть юридичні послуги, зокрема, для малозабезпечених громадян, дітей-сиріт та їх опікунів, учасників АТО, сімей загиблих воїнів, ветеранів.
На цей проект, повідомив Глава Уряду, Кабінет Міністрів виділив близько 300 млн. грн.

За словами Арсенія Яценюка, до сьогодні в таких центрах надавали правову допомогу лише в кримінальних справах, а віднині відповідні категорії громадян зможуть отримати юридичні послуги і послуги адвоката також і в цивільних та адміністративних справах.

Глава Уряду наголосив на важливості цього проекту: «Люди повинні мати право на захист, і це право повинна гарантувати держава. Держава фактично фінансує послуги адвокатів, які будуть судитися в тому числі і з владою — з центральною чи місцевою, органами державного управління».

Арсеній Яценюк наголосив, що такі центри зможуть допомогти людям, «які потребують справедливості в українських судах, у своїй боротьбі проти свавілля, за свої права і справедливість, яка сьогодні повинна бути основною ідеєю нового українського суспільства».

«Людина повинна знати, що її гарантії не просто написані на папері, а що вони забезпечені — через безоплатну правову допомогу, коли фахові адвокати й юристи допоможуть малозабезпеченій людині, яка раніше фактичного не мала доступу до правосуддя, захистити свої права чи то в суді, чи то в будь-яких інших державних органах», — підкреслив Прем‘єр-міністр.

Довідково: У кожному регіоні працюватимуть від 3 до 7 центрів надання безоплатної правової допомоги. Понад 5000 адвокатів, відібраних на відкритих конкурсах, надаватимуть консультації та захищатимуть громадян у судах у цивільних та адміністративних справах, в тому числі й проти держави.

Послугами центрів надання безоплатної правової допомоги зможуть скористатися 8 млн. українців.

Переглядів: 431 | Рейтинг: 0.0/0