Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 13 » БЕЗПЕЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН
12:06
БЕЗПЕЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН

На присадибних і дачних ділянках росте безліч видів культурних рослин: тут  вирощуються плодові, ягідні, овочеві й декоративні культури. Забезпечити належний захист рослин та отримати гігієнічно чисту продукцію, придатну, зокрема, для дієтичного й дитячого харчування, — головні завдання захисту від шкідливих організмів.  Для задоволення потреб захисту різноманітних культур на дачних і присадибних ділянках зареєстровано  препарати, котрі повністю вирішують основні проблеми, які постають перед господарями протягом вегетаційного періоду. Ці препарати низькотоксичні, безпечні для людини й довкілля. 

ДЛЯ ПРАВИЛЬНОГО І БЕЗПЕЧНОГО ВИКОРИСТАННЯ 
ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН НА ПРИСАДИБНИХ 
І ДАЧНИХ ДІЛЯНКАХ ТРЕБА ДОТРИМУВАТИСЯ 
ОСНОВНИХ ПРАВИЛ

Обприскувати рослини, коли шкідник чи хвороба перебувають у найчутливішій фазі (стадії). Для цього треба користуватися фенологічним календарем і консультуватися з фахівцями.
Використовувати тільки дозволені до застосування на присадибних ділянках препарати.
Кращий час для обприскування – вечірній (18-22)  та рано-вранці (до 10 години). Не рекомендується обробляти в сонячну, спекотну погоду та перед дощем.
Застосовувати препарати в оригінальних фірмових упаковках, що дозволить уникнути фальсифікатів. 
Не використовувати харчовий посуд для приготування робочого розчину. 
Під час роботи з препаратами забороняється курити, пити, вживати їжу. 
Дотримуватися загальних вимог індивідуального захисту, оберігати, згідно з рекомендаціями, домашніх тварин, бджіл і птицю під час роботи з засобами захисту рослин. 
Якщо препарат потрапив на шкіру, треба зняти забруднений одяг, промити шкіру теплою водою з милом або слабким содовим розчином,  в очі — ретельно промити їх великою кількістю води. Випадково проковтнули — негайно звертайтеся до лікаря з упаковкою від препарату. 
Зберігати препарати в закритих оригінальних упаковках у добре вентильованому й захищеному від сонця і вологи місці при температурі не нижче 0°С та не вище +35°С. За таких умов зберігання термін придатності препарату — 4 роки. Зберігати окремо від продуктів харчування, кормів і питної води. Не допускати можливості доступу до препаратів дітей і домашніх тварин.

С.ЛАХМАН, провідний фахівець відділу фітосанітарних процедур 

Переглядів: 493 | Рейтинг: 0.0/0