Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 6 » ЧАРІВНА КРАСА ВИШИВАНКИ
12:21
ЧАРІВНА КРАСА ВИШИВАНКИ

До свята вишиванки долучилися і учнівський та педагогічний колективи Заставнівської гімназії. Всі учні прийшли до школи у вишиванках, з віночками та заплетеними червоними стрічками косами. Відбулась лінійка «Чарівна краса вишиванки», на якій гімназистам розповіли про Всеукраїнську акцію «День української вишиванки», історію її створення. Також підведено підсумки всеукраїнського народознавчого конкурсу «Соняшник». Святкового настрою додали пісні та перегляд відеокліпу Дмитра Яремчука «Вишиванка». 
Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Г.ВАСИЛЕВИЧ, педагог-організатор Заставнівської гімназії

 

Це свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив‘язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок. 
Учасники  заходу  охоче вдяглися у вишиванки, щиро раділи цьому, фотографували один одного та, звичайно, викладали все це до мереж. На думку вчителів і учнів, найпатріотичніша вишиванка у вчителя фізики Юрія Дроника (на фото).

Л.КАЛАНЧА, педагог-організатор Васловівського НВК

 

Вишиванка – національна святиня, бо символізує  і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь — зв’язок, що не переривається віками.
Щороку у Заставнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у цей день учителі та учні у  вишиванках, відбувається загальношкільна радіолінійка  «Вишиванка – національний оберіг», звучать українські народні пісні на перервах, проходить фотосесія учнів та вчителів. Випускники школи підготували флеш-моб «Вишиванка нас єднає».
День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції, створення та носіння етнічного вишитого одягу.

С.Микитей, заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 643 | Рейтинг: 0.0/0