Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 19 » ЧИ ВІРИТЕ ВИ У ПРОЗОРІСТЬ ВИБОРІВ ДО МІСЦЕВИХ РАД, ЯКІ ВІДБУДУТЬСЯ 25 ЖОВТНЯ ЦЬОГО РОКУ?
18:00
ЧИ ВІРИТЕ ВИ У ПРОЗОРІСТЬ ВИБОРІВ ДО МІСЦЕВИХ РАД, ЯКІ ВІДБУДУТЬСЯ 25 ЖОВТНЯ ЦЬОГО РОКУ?

З таким запитання кореспондент «Голосу краю» звернулася до перехожих м.Заставна

Ольга СТАСЮК, жителька м.Заставна:
— Після Революції Гідності дуже хочеться вірити, що вибори будуть відносно прозорими. Але сподівання лише на людей, на їхню свідомість, на те, що вони ж зуміли самоорганізуватися на Майдан, отже, є надія, що не піддаватимуться на провокативні обіцянки і не спокушатимуться на принизливі подачки від кандидатів. Варто взагалі ігнорувати такими незаконними діями і повідомляти про порушення куди треба. 

Василина МИХАЙЛЮК, жителька м.Заставна:
— Навіть не знаю що сказати, ви ж бачите, що твориться, які мізерні пенсії, а ціни з кожним днем ростуть. Ще недавно кілограм сала коштував 35 гривень, а зараз понад 50 та й інші продукти харчування дорожчають. Побоювання насправді є, що правдами-неправдами прийдуть до влади такі ж, які були раніше. Хоча, якщо б на виборні посади ішли чесні люди, ті, про яких казали на Майдані, то можна сподіватися на зміни. Але ж Яценюк також обіцяв багато, а до чого довів нас усіх?.. Зараз головне — вижити. Дай, Боже, аби все було добре у державі, аби діти не гинули на Сході і не росли ціни на життєво необхідні товари. 

Іван КОВАЛЮК, житель с.Вікно:
— Ні, не вірю, бо нічого у нас не міняється. Все як продавалося і купувалося, так і відбувається зараз. Людей можна зрозуміти, коли вони беруть те, що їм пропонує кандидат, бо вони доведені до відчаю та зубожіння. Але й вони мали б зрозуміти, що доки будемо на короткому мотузочку у кандидатів та влади, не збудуємо державу. Надія є на молодь. Вона хоч і недосвідчена, емоційна, але ще не до кінця зіпсована.

Наталія ФЕДОРЮК, жителька с.Веренчанка:
— У газетах вже відтепер пишуть про те, що кандидати роздають людям продукти, тобто купують собі голоси. Отже, прозорості точно не буде. Це дуже соромно, у той час, коли наші хлопці віддають життя за вільну, неподільну, незалежну державу. Однозначно щось може змінити молодь. Ну, не 20-річні, а років 30-35 — це вже сформована особистість. У нас достатньо розумних молодих людей із новим баченням, новими підходами до змін у державі, але їх чомусь не помічають. Особливо тих, хто був за кордоном, хто бачив і зараз знає, як можна зробити своє місто кращим, де високий рівень розвитку, гідне життя, де держава дбає про своїх сумлінних громадян. 

Надія ДЕРА, жителька м.Заліщики:
— Для повної прозорості потрібна воля і принциповість. Її у наших людей поки що немає. Ані в тих, хто балотується, ані в тих, хто обирає. Якщо б кожен з тих, хто йде нині до влади, дбав про село, місто, район, державу, як про власну сім’ю, дітей, то можна сподіватися на зміни в цілому в Україні. А коли в тебе на руках малі діти, роботи немає, отже, й забезпечення і захисту нема, то кому тоді вірити?..

Бліц-інтерв’ю провела С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 492 | Рейтинг: 0.0/0