Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 11 » ДО БОГА — З ЛЮБОВ’Ю І ВІРОЮ В СЕРЦІ
15:48
ДО БОГА — З ЛЮБОВ’Ю І ВІРОЮ В СЕРЦІ

7 липня увесь православний світ відзначає одне із найбільших християнських свят у році – Різдво Івана Предтечі, яке є престольним у Хрещатицькому Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі. Напередодні цієї дати з Чернівців до святої обителі щороку відбувається традиційний хресний хід, у якому беруть активну участь чимало вірян. Для такої далекої дороги підбирають зручне взуття, щоб не натерти мозолі і легко було долати важкі кілометри.

Цьогоріч, незважаючи на нестерпну спеку, тисячі людей з Чернівеччини, інших областей України, сусідніх держав, йшли до духовної святині, щоб помолитися за рідних і близьких людей. У натовпі можна було побачити престарілих людей, маленьких дітей, хворих, інвалідів, немічних, вагітних жінок і чимало молоді. З ними — Владика Чернівецький і Буковинський Мелетій, який дорогою благословляє усіх бажаючих, які торкаються ікон Святих.

Паломників пригощають наїдками жителі сіл, через які проходить маршрут хресної ходи. Також до них приєднуються й віряни, які йдуть до святої обителі.

Біля Заставни паломників із хлібом зустрів міський голова Я.Цуркан, який усім бажав легкої і щасливої дороги. Далі зупиняються біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де на них чекає пісний смачний обід і відпочинок.

Йдучи такою важкою дорогою, віряни стверджують, що, долаючи кілометри,  позаду, вдома, залишають біди, страждання, тривоги, хвороби, поганий настрій і печалі. Ввечері, усі бажаючі автобусами могли повернутися додому (на них очікували автобуси), а інші залишаються в очікуванні свята і 7 липня, з нагоди Різдва Івана Хрестителя, беруть активну участь у святковій літургії.

Л.БАЛАНЕЦЬКА, 
О.ОСТАПОВИЧ (фото)

Переглядів: 403 | Рейтинг: 0.0/0