Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ!
10:51
ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ!

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі звертає увагу суб’єктів господарської діяльності, що 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 02.03.2015 р. № 219-VIII. Зазначеним Законом, з метою зменшення навантаження на фонд оплати праці, внесено зміни до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI. Змінами передбачено, що по 31 грудня 2015 року при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізособам та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами, допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами розмір єдиного соціального внеску, для конкретного платника, може застосовуватися з понижуючим коефіцієнтом. Щоправда, для цього роботодавець повинен виконати одночасно такі умови:
база нарахування ЄСВ у розрахунку на одну застраховану особу у звітному місяці повинна збільшитися на 20 і більше відсотків порівняно із середньомісячною базою нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік у розрахунку на одну застраховану особу;
після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу у звітному місяці повинен скласти не менше, ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;
кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховані виплати, не повинна перевищувати 200% середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік (ця умова не застосовується до підприємців та «самозайнятих осіб» — платників ЄСВ).
Надання більш конкретних роз’яснень щодо практичного застосування норм цього Закону, порядку розрахунку понижуючого коефіцієнта та відображення результатів такого розрахунку в звітності – входить до компетенції органів Державної фіскальної служби України, які забезпечують адміністрування єдиного соціального внеску.
Впровадження Закону України від 02.03.2015 р. № 219-VIII, є ще одним свідченням того, що держава зацікавлена в тому, щоб роботодавці збільшували та легалізовували заробітну плату найманим працівникам, виводили її з «тіні», і цим самим забезпечували дотримання конституційних прав громадян на повноцінний соціальний захист. Адже при збільшенні заробітної плати своїм працівникам, підприємство, в свою чергу, теж отримає свою «вигоду» у вигляді права на застосування понижуючого коефіцієнта при обчисленні сум єдиного внеску.
Отже, шановні роботодавці, далі – справа за Вами! Аналізуйте, прораховуйте, і робіть відповідні висновки.

Сергій БЕЖНАР,
начальник відділу надходження, прогнозування платежів та обліку застрахованих  осіб
управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі

Переглядів: 447 | Рейтинг: 0.0/0