Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 11 » ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ
17:24
ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ

Наближається велике свято – Воскресіння Христове. Заставнівський РС УДСНС України у Чернівецькій області нагадує, що не варто забувати про правила пожежної безпеки. Завершуючи святкові служби, священики та прихожани використовуватимуть кадильне вугілля та свічки. Застосування відкритого вогню вимагатиме особливої пильності, а нагадування правил пожежної безпеки є доречним. Напередодні Пасхальних свят працівники ДСНС проводять заходи, спрямовані на роботу з прихожанами та священнослужителями щодо розповсюдження листівок з протипожежних правил, правил поведінки в місцях масового скупчення людей.

З метою забезпечення пожежної безпеки, в церквах необхідно вжити невідкладні заходи:
у приміщенні повинно бути не менше двох справних вогнегасників об’ємом п’ять літрів кожен, але з розрахунку — один вогнегасник до 100 кв. м.;
привести в належний стан електромережу;
забезпечити будівлю церкви первинними засобами пожежогасіння (ящики з піском, бочки з водою, пожежні відра, повсті, совкові лопати тощо);
виключити випадки використання саморобних електронагрівальних приладів та використання в електролічильниках саморобних плавких вставок.
Свічники потрібно встановити на металеві листи, що закріплені на підлозі. Варто забезпечити цілодобове чергування відповідальних осіб.
Як свідчить статистика, випадки загорань частішають саме під час святкувань. На пожежах нерідко причиною загибелі та травмування людей стає порушення правил безпеки. Аби не псувати собі свята, дотримуйтеся правил безпечного поводження з вогнем, особливо будьте обережні зі свічками. Під час приготування пасхальних страв не забувайте про правильне поводження з газо- та електроприладами. В жодному разі не залишайте їх ввімкненими, якщо у цей час відсутні. Якщо у вашому домі є маленька дитина, також не залишайте її без нагляду, особливо, коли палиться піч чи горить свічка.
Бережіть себе і хай свято принесе радість та хороші враження.

Переглядів: 458 | Рейтинг: 0.0/0