Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 20 » ДСНС України закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час пожежонебезпечного періоду!
13:57
ДСНС України закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час пожежонебезпечного періоду!

За прогнозами Укргідрометцентру, найближчим часом в Україні переважатиме тепла, посушлива погода. На значній території держави рівень пожежної небезпеки сягне максимальних позначок — 4-5 класу.

Заставнівський РС державної служби України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням, не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Варто пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

Упродовж пожежонебезпечного періоду забороняється:
розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;
заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;
палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;
залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
заправляти у лісі, лісопосадках під час роботи двигуна паливні баки;
випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо прилягають до лісу.

Якщо ви побачили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Ю.ЧАЙКА, головний інспектор з пожежного нагляду Заставнівського району

Переглядів: 425 | Рейтинг: 0.0/0