Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 16 » ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
20:16
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Для мешканців нашого мальовничого заставнівського краю свято Перемоги над фашизмом це особливо зворушлива подія. Адже кожна родина понесла непоправну втрату — рідні гинули на фронтах Другої світової війни. Цього року ми, як ніколи раніше, надзвичайно гостро відчуваємо біль втрат, які приносить нам війна. Заставнівчани гідно захищають цілісність України на її сході. Серед вояків багато добровольців. З-поміж них є дорошівчани. 70 років промайнуло з часу завершення війни з фашистською Німеччиною, під час якої загинуло десять з половиною мільйонів українців, які воювали в складі різних армій та партизанських загонів. І вже більше року триває війна на Донбасі, підступна та підла війна…

Саме тому в селі Дорошівці мітинг, присвячений Дню пам’яті героїв, які загинули в Другій світовій війні, був присвячений і воїнам АТО. Розпочали мітинг спільною молитвою за мир, молебень за загиблих здійснив о.Віталій, настоятель УПЦ КП св.Василія.

А Гімн України, який виконували усі присутні дорошівчани, ще довго лунав над сивим Дністром. Ведучі мітингу зачитали імена тих, хто загинув у полум’ї тієї  далекої війни, згадали тих, хто безвісти пропав, і тих, хто за правду повстав і похований десь як невідомий солдат, і тих, хто похоронений у братських могилах. Згадали всіх, хто нам здобув Перемогу.

Нелегке наше сьогодення, адже над світом нависла Третя світова війна, яку приніс нам — українцям та усім європейцям «старший російський брат», який разом з нами воював проти фашизму і німецького нацизму.

Скільки землі Росії треба?
Чи є в загарбників межа?
Спитайте там, де гинуть люди,
І прощення цьому нема.
Спитайте в тих, хто залишився 
Навік калікою, чи тих,
Хто втратив найдорожче — сина,
Чи в кого дім в руїнах зник…

Дорошовецька громада затамувала подих. Людям боляче дивитись на згорьовану матір Марію Василишин, у якої син Андрій пішов служити до лав Українського війська добровольцем і загинув як Герой. Герої не вмирають! Ми це знаємо, та серце все ж щемить. І дорослі, і малеча схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя за нашу неньку-Україну та Героя України Андрія Василишина.

Разом із дорошівчанами на мітингу були голова Заставнівської райдержадміністрації Юрій Кітар, директор обласного Департаменту освіти та науки Оксана Палійчук, начальник відділу освіти райдержадміністрації Марія Матейчук, голова профспілки працівників освіти району Володимир Воловський. Запали в душу щирі слова Оксани Палійчук, яка бажала всім миру, добра, любові та дякувала за гарне та змістовне свято.

Як завжди, щирим був Дорошовеький сільський голова Микола Вигнан, який вітав краян із Днем пам’яті та примирення. Подякував рідним тих, хто загинув під час війни 1941-1945 років, вклонився тим, чиї сини нині несуть службу у зоні АТО, закликав докласти максимум зусиль для того, щоб наша Україна була нездоланною.

Від редакції: Ми щиро дякуємо організаторам та ведучим урочистого дійства, яке відбулося у с.Дорошівці. Дякуємо педагогам та учням, батькам та працівникам будинку культури, місцевому самоврядуванню, усім-усім, хто дав нам змогу доторкнутися серцем до добра, відчути, як самовіддано ви шануєте пам’ять, як по-справжньому любите Україну і те, як відчуваєте біль людини і біль країни…

Майя КАЛИН, О.ОСТАПОВИЧ (фото)

Переглядів: 435 | Рейтинг: 0.0/0