Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 13 » Громадянська мережа ОПОРА: «Рекордсменом роботи з виборцями серед мажоритарників Чернівецької області залишається Максим Бурбак»
12:17
Громадянська мережа ОПОРА: «Рекордсменом роботи з виборцями серед мажоритарників Чернівецької області залишається Максим Бурбак»

Днями громадянська мережа ОПОРА оприлюднила дані про  результати піврічної роботи депутатів-мажоритарників Буковини, де  спостерігачі ОПОРИ  у області відзначили, що співпраця  народного депутата від 204-ого виборчого округу Максима Бурбака  з громадянами — є  чи  не найактивнішою.  Він отримав 347 звернень від громадян з  усіх  округів області, на підставі яких  підготовлено 302 депутатські звернення. Загалом, парламентарі від чернівецьких округів написали 513 депутатських звернень, скарг, клопотань, листів, 57 депутатських запитів, 44 законопроекти. Всього ж мажоритарники отримали 621 звернення від громадян. З цього приводу наші запитання адресуємо Максиму Бурбаку:

— Максиме Юрійовичу,  з якими проханнями чи проблемами найчастіше звертаються громадяни? Яка подальша доля цих звернень?

— Поруч із законотворчою діяльністю, вважаю, що найважливішим в діяльності народного депутата є робота на окрузі, зустрічі з людьми, трудовими колективами, особисті прийоми громадян. Особисто цьогоріч зміг поспілкуватися на 24 прийомах з понад двома сотнями буковинців. 

Питання, які найбільш часто піднімаються у зверненнях громадян — це порушення чинного законодавства з боку посадовців різного рангу,  благоустрій населених пунктів, отримання державних актів на право власності на землю, ремонт доріг, питання соціального захисту (виплата пенсій, поновлення на роботі, призначення субсидій) тощо. 

Звернення  громадян розглядаються, опрацьовуються, на їх основі готуються вже депутатські звернення, надсилаються, вирішуються по суті. Зокрема, за  останні 5 місяців до органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, керівників установ та організацій мною надіслано 302 депутатських звернення, спрямованих на усунення порушень чинного законодавства, вирішення злободенних та нагальних питань, які хвилюють буковинців, ще 71 — на стадії підготовки. 

— Який відсоток  позитивного вирішення питань на користь громадян?

— У відсотковому  еквіваленті точно не можу сказати, проте  всі питання  намагаюсь тримати на контролі і таки доводити до логічного завершення.

Щодо позитивних вирішень, то їх чимало. Деякі вирішені, деякі — в процесі реалізації. До прикладу, до мене звернулися  громадяни з села Веренчанка Заставнівського району та  попросили допомогти  з ремонтом  залізничної станції. Було підготовлено депутатське звернення до Укрзалізниці, на його  підставі узгоджено питання щодо продовження ремонтних робіт (влаштування водостічної системи, заміну віконних і дверних блоків, завершення внутрішніх оздоблювальних робіт) та виконання благоустрою прилеглої території. Наскільки  мені відомо, вирішення  цієї проблеми – в процесі. Депутатське звернення  до тієї ж Укрзалізниці, за результатами  звернення мешканців села Ленківці Кельменецького району, допомогло зберегти в цьому населеному пункті зупинки приміських поїздів, які через нього курсують. 

— Наскільки  мені відомо, ви активно допомагаєте виборцям  не тільки  свого округу. Можете надати приклади успішних  вирішень проблем в  інших округах Буковини?

— Звичайно. Для мене не існує поділу на  свій округ, чужий. В допомозі та підтримці не відмовляю нікому  Щодо успішних вирішень, то є такі. Це і  нещодавно проголосовані парламентом поправки до законопроекту з  підвищення рівня соціального захисту, за яким  автомобіль, який був наданий державою людині з інвалідністю в якості гуманітарної допомоги, після її смерті залишається спадкоємцям – у відповідь на звернення  кіцманчан. Не забарилася і реакція на протест проти спорудження дериваційної міні-ГЕС громади села Підзахаричі  Путильського району, яких турбує  негативний вплив  такого будівництва на довкілля, що  призвело би до руйнації екосистеми Черемошу. Депутатське звернення до Мінекології та природних ресурсів України допомогло призупинити будівництво. А екологічні інспекції в Івано-Франківській  та Чернівецькій областях проводять перевірку будівництва малої ГЕС.

— Максиме Юрійовичу, знаю, що  на початку весни до вас звернулися представники  ректорату ЧНУ, які разом зі студентами цього ж вузу опинилися в скрутній ситуації. Це питання  вирішене?

— Дійсно, через визнання неплатоспроможним банку «Надра», кошти близько  ста студентів-контрактників, які вони  внесли як  оплату за навчання через  цей банк, на рахунок університету не надійшли. Звернення університету до банку результату не дали.  З цього приводу мною було направлено депутатське звернення на ім’я Прем’єр-міністра  Арсенія Яценюка.  У результаті було надано відповідні доручення міністру  освіти і науки  та міністру фінансів. Як повідомив міністр Сергій Квіт, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб доручено перерахувати Чернівецькому національному університету кошти, які сплачені студентами-контрактниками за навчання.

— Ви розповіли   про вирішення,  здебільшого, колективних звернень. Чи з такою ж увагою ви  ставитесь до звернень індивідуальних? 

— Безумовно.  Підтримка депутата допомагає заявникам вирішувати значну кількість особистих питань, в першу чергу соціального спрямування: це і отримання матеріальної допомоги на лікування, перерахунок пенсії, ліквідація заборгованості із заробітної плати тощо. Індивідуальних звернень  дуже багато. От і нещодавно отримав інформацію, що на підставі мого депутатського звернення до Кострижівського селищного голови та управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації було відновлено на посаді одну з працівниць селищного будинку культури, яку безпідставно перевели з 0,5 на 0,25 ставки, а також їй була нарахована невиплачена заробітна плата. 

В окремих випадках, завдяки депутатським зверненням до органів прокуратури вдалось позитивно вирішити питання стосовно представництва прокуратурою в судах інтересів тих громадян, які через незадовільний фізичний стан або похилий вік неспроможні самостійно захистити свої порушені права. 

Так що працюємо. До відома  читачів, цими днями в м. Заставна за адресою: вул. Незалежності, 111 Б, офіс 20 розпочала роботу  громадська  приймальня народного депутата Максима  Бурбака. Так що, ласкаво запрошую.

 Світлана ШАТКОВСЬКА

Переглядів: 470 | Рейтинг: 0.0/0