Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 27 » ГРОШОВІ ПЕРЕКАЗИ ЧЕРЕЗ «УКРПОШТУ»
12:08
ГРОШОВІ ПЕРЕКАЗИ ЧЕРЕЗ «УКРПОШТУ»

Останнім часом у фінансовому середовищі України спостерігається значне пожвавлення у секторі здійснення грошових переказів. Працівникам відділень поштового зв ’язку доводиться щодень відповідати на десятки запитань. З цього приводу попросили директора Чернівецької дирекції Укрпошти Я. С. Цюпака дати офіційне роз’яснення з цієї проблематики.

— Ярославе Степановичу! У зв’язку із досить таки широкою міграцією населення людям, окрім підтримки один одного телефоном, доводиться підтримувати рідних, друзів й фінансово. Як відомо, надійним партнером у цьому завжди була пошта.

— Пошта з давніх часів була вірним і надійним помічником людям у наданні найрізноманітніших послуг, в тому числі і в доставці адресатам грошових переказів, платні за роботу.

Для пересічних українців ця фінансова операція є досить актуальною, про що свідчать статистичні дані. Так, у першому кварталі 2015 року було здійснено грошових переказів в Україну з-за кордону понад 500 млн. дол. США. За межі України перевели майже 137, 8 млрд. дол. США (в еквіваленті). Обсяг переказів у межах України — 12,6 млрд. грн.

— Де ж краще отримувати послуги грошових переказів?

— Сьогодні на території України діє 43 системи грошових переказів.Однією з найнадійніших та зручних для споживача є система грошових переказів «Поштовий переказ», яку пропонує національний оператор поштового зв’язку Укрпошта. Ця платіжна система зареєстрована в Національному банку України та підтримана ВПС.

— Чому саме Укрпошта є пріоритетною у цій розгалуженій мережі?

— Передусім тому, що пошта завжди є найближчою до людей. Досить зручним є те, що за допомогою системи «Поштовий переказ» клієнти Укр­пошти можуть не тільки здійснювати поштові перекази як у межах України, так і поза нею, а також сплачувати усі види платежів.
Окремо варто відзначити, що за 2014 рік платіжна система «Поштовий переказ» має найбільшу частку в Україні за прийнятими переказами (платежами) — 52 відсотки від загальної кількості та 70 — від загальної суми.

— А чи є якісь обмеження в грошових переказах?

— У здійсненні грошових переказів споживачу треба пам’ятати, що всі перекази в межах України Укрпошта здійснює у гривнях, без обмеження суми. До речі, шукати відділення поштового зв’язку не доведеться довго, адже вони практично є в кожному населеному пункті і навіть у найвіддаленіших гірських поселеннях.

Для більшої зручності своїх споживачів Укрпошта пропонує кілька варіантів пересилання переказів, які різняться за терміном та вартістю, зокрема, адресні перекази (з доступністю виплати через 3 години) і термінові, безадресні перекази (з доступністю виплати через 5 хвилин).

Додатково до переказу також можна замовити: доставку додому кур’єром переказу, рекомендоване або СМС-повідомлення про надходження вручення переказу.

— Ярославе Степановичу, а куди, в які країни можна відправляти гроші?

— Сьогодні географія міжнародних поштових переказів нараховує 35 країн у всьому світі, з якими Укрпошта має двосторонній обмін. Найпопулярнішими країнами, з якими пересічні українці здійснюють обмін переказами, є Казахстан, Білорусь, Естонія, Польща, Латвія, Молдова, Литва і Франція. Лише за 2014 рік з цих країн до України було здійснено понад 45 тис. переказів.

— Скільки ж простій людині це коштує?

— Якщо ви бажаєте переказати за кордон до 500 грн. включно — комісія складе 6%; понад 500 грн. до 1000 грн. включно — 5%; понад 1000 грн. до 2000 грн. включно — 4%; понад 2000грн — 2%.
Варто зазначити, що валютні перекази приймають і видають тільки в певних відділеннях, перелік яких можна дізнатися на сайті підприємства. Окрім власних переказів, у відділеннях Укрпошти можна отримати переказ через міжнародні платіжні системи: МопеуСгат, Western Union, Blizko, Юністрім.

— А якщо клієнт бажає більше сервісів. Що ще може запропонувати Укрпошта?

— Орієнтуючись на клієнта, Укрпошта активно працює над розширенням спектру послуг. Крім вже традиційних приймань платежів, зокрема за комунальні послуги, кредити тощо, Укрпошта здійснює приймання платежів з торговельною виручкою.

Відтепер, завітавши до найближчого відділення Укрпошти, представник юридичної особи може зручно перерахувати отриману виручку на рахунок компанії — юридичної особи.

«На сьогодні Укрпошта має досить лояльну тарифну політику та великий спектр сервісів у наданні фінансових послуг, — наголосив нещодавно виконуючий обов’язки генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. У поєднанні з кроковою доступністю до відділень поштового зв’язку, вони є дуже вигідними як для пересічного споживача, так і власника бізнесу. Надалі Укрпошта розширюватиме географію надання подібних послуг, аби українці мали змогу підтримувати зв’язки між родинами, діловими партнерами та друзями з якнайбільшої кількості країн».

Переглядів: 1142 | Рейтинг: 0.0/0