Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 9 » «ІМУНІЗАЦІЯ. ПОПЕРЕДЬ. ЗАХИСТИ. ЗРОБИ ЩЕПЛЕННЯ»
18:47
«ІМУНІЗАЦІЯ. ПОПЕРЕДЬ. ЗАХИСТИ. ЗРОБИ ЩЕПЛЕННЯ»

Захищайте себе та членів своєї сім'ї — вакцинуйтеся! Ми закликаємо людей і організації, що працюють на регіональному, національному та місцевому рівнях у державному та приватному секторах , а також громадянське суспільство приєднатися до нас у наших зусиллях із розширення доступу до інформації та служб, що дозволить кожній людині упевнитися в тому, що всі необхідні щеплення зроблені.
Імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця, кашлюку, кору, епідемічного паротиту і краснухи.
Заходи спрямовані на інформування людей та усунення перешкод для вакцинації, нагадування батькам про необхідність зробити щеплення своїм дітям, а всім дорослим людям — про важливість власної безпеки від хвороб шляхом імунізації впродовж всього життя.
Лише завдяки проведенню масової імунізації населення проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, епідемічного паротиту, епідемічна ситуація в Україні покращилася і захворюваність на окремі інфекції знизилася до поодиноких випадків або зовсім не реєструється.
До 1,5 року дитина отримує всі необхідні щеплення, що дозволяє їй активно контактувати з іншими дітьми без ризику заразитись і захворіти. Всі щеплення, згідно з календарем щеплень, проводяться в поліклініках безкоштовно.
У разі відмови від профi­лактичних щеплень батьки повинні усвідомлювати, що вся відповідальність за здоров’я та життя своєї дитини лягає на них. В умовах активних міграційних процесів зростає ризик зараження, в першу чергу, нещеплених дітей і дорослих. Відмови від щеплень підвищують не лише ризик зараження інфекцією, але і ризик її важкого перебігу, розвитку ускладнень і навіть смерті.
Крім того, відмови від вакцинації призводять до зменшення захищених осіб у колективі і роблять можливими спалахи тих захворювань, які людство залишило в минулому.
Всі вакцини, які закуповує МОЗ України та які використовуються для вакцинації, зареєстровані в Україні, перед централізованим постачанням до регіонів проходять лабораторний контроль якості. На сьогодні в Україні контроль якості медичних імунобіологічних препаратів здійснюється сертифікованою ВООЗ лабораторією ДП "Державний експертний центр МОЗ України", яка має усі необхідні дозвільні документи. Переважна більшість вакцин, які закуповує МОЗ, використовуються не тільки в Україні, а й у багатьох провідних країнах світу.
Крім того, завдяки новим і комбінованим вакцинам, в цей час можна захистити підлітків і дорослих людей від таких хвороб, що несуть загрозу для життя, як грип, менінгіт і рак (рак шийки матки і печінки). Щеплені проти грипу хворіють у 10 разів рідше, ніж не вакциновані. Щорічні випадки смерті від грипу зареєстровані у нещеплених осіб.
У 2015 році ВООЗ пропонує зосередити увагу на боротьбі з безпечністю і самозаспокоєнням серед батьків (і інших опікунів), працівників охорони здоров'я, політичних діячів, привертаючи увагу до ризиків і наслідків, пов'язаних з вакцинокерованими інфекціями та до переваги повного курсу імунізації.
Кожна людина має право та потребує захисту від хвороб, керованих за допомогою вакцин, забезпечення інформованості населення з питань покращення комунікації та пропаганди імунізації.

Л.ТЮТЮННИК, помічник 
лікаря-епідеміолога

Переглядів: 432 | Рейтинг: 0.0/0