Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 18 » ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ГАЗОПОСТАЧАННЯ СПОЖИВАЧАМ РАЙОНУ?
19:56
ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ГАЗОПОСТАЧАННЯ СПОЖИВАЧАМ РАЙОНУ?

На це запитання детально дає відповідь начальник Заставнівського УГГПАТ «Чернівцігаз» Юрій Купровський.

Управління забезпечує газопостачання 32 населеним пунктам нашого району, для 13 682 господарств фізичних осіб, 363 установ, підприємств та інших споживачів. Ми експлуатуємо 537,9 тис. км. газопроводів, транспортуємо близько 27-30 млн. м. куб. п.г. Працівники управління проводяться роботи з технічного обслуговування, ремонту близько 11 тисяч регуляторів тиску, 25 газорозподільчих та 4 шкафних регулюючих пунктів. Крім цього, забезпечуємо цілодобове аварійне обслуговування газового обладнання та мереж за заявками споживачів.

В останні 2 роки, відповідно до інвестиційної програми ПАТ «Чернівцігаз», Заставнівським УЕГГ встановлено сучасне ГРП з вузлом обліку для м.Заставна та с.Яблунівка, вартістю півмільйона гривень, що сприяло підвищенню рівня надійності та безпеки більше, як для 7,0 тис. споживачів району, що дозволило продовжити газифікацію населених пунктів

Змонтовано ШРП м. Заставна та с.Вербівці, вартістю понад 400 тис. грн., проведено заміну обладнання ГРП м. Заставна, с. Вікно, с.М.Кучурів, с. Товтри, с.Г.Шерівці, с.Шубранець, с.Звенячин, с.Васловівці — майже на 80 тис. грн.

Проведено капітальний ремонт підвідного надземного газопроводу високого тиску до с.Боянчук, а саме заміна бетонних опор на газопроводі, які повністю зруйнувались на ділянці 700 м. п., 72 опори на 18 500 грн., фарбування підвідних газопроводів с.Боянчук — 2 км., с.Г.Шерівці — 1,3 км.
Розуміємо, що цих робіт потребують чимало газових мереж, але для цього нам не вистачає не тільки фінансових, а й людських ресурсів.

У 2014 році оснащено пільговими лічильниками газу 30 квартир на 28,2 тис. грн. Зокрема, це квартири (інвалідів, малозабезпечених).

У 2015 році, відповідно до інвестиційної програми ПАТ «Чернівцігаз», затвердженої рішенням НКРЕКП у грудні минулого року, в цілому в області передбачена сума інвестицій 15,7 млн. грн., з яких частина коштів будуть використані і для технічного обслуговування та ремонту газового обладнання та мереж у Заставнівському районі. Зокрема, планується заміна ШГРП с.Задубрівка, вартістю близько 200 тисяч грн. та продовження оснащення лічильниками газу населення.

Що стосується надання послуг Заставнівським УЕГГ та розцінок на їх оплату, то слід сказати, що ми надаємо цілий комплекс послуг з монтажу газових мереж, обладнання та його підключення.

Для зручності замовників з 2013 року функціонує «Єдине вікно», в якому можна отримати консультацію та допомогу в оформлені необхідних документів.

Кожна заява розглядається в індивідуальному порядку.

Окремо хочу звернути увагу на повірку газових лічильників, при проведенні яких часто виникають нарікання від споживачів, що ми або не у той час це робимо, або не у такий спосіб. Отже, до нас доводиться помісячний графік щодо здійснення повірки відповідної кількості лічильників, не залежно це літо чи зима. Відповідно до встановлених правил на період відсутності лічильника кількість спожитого газу вираховується з розрахунку середньомісячного обсягу споживання за минулий період (опалювальний або міжопалювальний). І саме ми зацікавлені якнайшвидше провести повірку, встановити знову лічильник, бо, як правило, споживач при відсутності лічильника, а особливо у зимовий період, не зовсім зацікавлений економити газ, знаючи наперед, що сплачувати буде за середнім показником. Демонтаж, транспортування, повірка та встановлення лічильника після повірки проводиться за кошти підприємства.

Переглядів: 391 | Рейтинг: 0.0/0