Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 25 » ЛЕГАЛЬНА ЗАРПЛАТА СЬОГОДНІ ЗАДЛЯ ДОСТОЙНОЇ ПЕНСІЇ В МАЙБУТНЬОМУ
12:08
ЛЕГАЛЬНА ЗАРПЛАТА СЬОГОДНІ ЗАДЛЯ ДОСТОЙНОЇ ПЕНСІЇ В МАЙБУТНЬОМУ

Відповідно до норм Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” розмір пенсії безпосередньо залежить як від розміру заробітку, так і від страхового стажу. Водночас на величину страхового стажу, починаючи з 2004 року, впливає повнота сплати страхових внесків.

Окремі роботодавці, задля економії власних коштів, виплачують «тіньову» зарплату, тобто нараховують мінімальний розмір, а решта виплачують працівникам «у конверті», або взагалі її не декларують. Але цим самим завдають збитків не тільки системі, яка сьогодні забезпечує виплати пенсіонерам, а і найманим працівникам, адже, в першому випадку, мала заробітна плата дає низький коефіцієнт, необхідний для обчислення розміру пенсії, а в другому — весь період роботи не зараховується до стажу взагалі.

На жаль, часто трапляється так, що найманий працівник навіть не здогадується про те, що він офіційно не оформлений і його заробітна плата не декларується роботодавцем. На сьогодні автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому особисто в управлінні Пенсійного фонду України за місцем проживання одержати інформацію щодо нарахованого заробітку, щомісячного розміру сплачених внесків та про розмір страхового стажу. 

Крім того, дистанційно, не виходячи з дому чи офісу, можна скористатися Веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України та ознайомитися зі своїми персональними даними в реєстрі застрахованих осіб за адресою: http://portal.pfu.gov.ua. Для реєстрації на порталі необхідно подати до управління Фонду за місцем реєстрації заяву відповідного зразка. При наданні заяви кожен отримає пам’ятку реєстрації користувача ВЕБ-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Тож, вкотре наголошуємо, що майбутнє кожного залежить тільки від нього самого,  зробивши вибір на офіційному працевлаштуванні та легальній заробітній платі можна бути впевненим у соціальному захисті у випадках, передбачених законодавством, а також у гідному пенсійному забезпеченні в майбутньому.

ДО ВІДОМА ПЕНСІОНЕРІВ!

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі нагадує, якщо працевлаштувались чи звільнились з роботи, зайнялись підприємницькою діяльністю чи відбулись зміни в складі сім’ї або змінились інші обставини, які можуть вплинути на розмір пенсії, обов’язково повинні про це повідомити територіальне управління Пенсійного фонду України, де виплачується пенсія та надати відповідні підтверджуючі документи.

Несвоєчасне повідомлення може призвести до порушення вимог чинного пенсійного законодавства та безпосередньо вплинути на суму нарахованих пенсійних виплат. 

ШАНОВНІ МАЙБУТНІ ПЕНСІОНЕРИ!

Заздалегідь подбайте про підготовку документів для призначення пенсії!

За декілька місяців до досягнення пенсійного віку Вам варто звернутися до управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі для отримання консультативної допомоги та попередньої експертизи документів щодо призначення пенсії.

Більш детальну інформацію можете отримати за телефоном „гарячої лінії”: 2-28-81 та за допомогою Skype-зв’язку (pens_zast_pfu).

УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЗАСТАВНІВСЬКОМУ РАЙОНІ 

Переглядів: 424 | Рейтинг: 0.0/0