Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » ЛИХО, ЯКЕ НЕ МИНУЛО УКРАЇНУ
22:01
ЛИХО, ЯКЕ НЕ МИНУЛО УКРАЇНУ

Незважаючи на війну і складне економічне становище в країні, ми не маємо права забувати про наслідки Чорнобильської катастрофи, а головне – дбати про ліквідаторів та постраждалих від катастрофи на ЧАЕС. Адже саме вони ціною власного здоров’я, життя захистили майбутні покоління від техногенної катастрофи.
У переддень 29 річниці, у залі засідань райдержадміністрації відбувся вечір-реквієм, куди запросили ліквідаторів, щоб їм вкотре подякувати і низько схилити голову перед їхнім неоціненним подвигом.
Як сказала ведуча Т.Гринчук, Чорнобильська катастрофа – це біль і трагедія, це героїзм і самопожертва людей, які зупинили некерований атом. Важливо їх не забувати.  Адже вони першими прийняли на себе найжорстокіший удар ядерної стихії, яка відступила перед їхньою мужністю.
У залі хвилиною мовчання вшанували тих героїв, які мали сміливість боротися з «мирним атомом», відійшовши у безмежну вічність.
До присутніх зі словами шани і поваги звернулися голова райдержадміністрації Ю.Кітар, міський голова Я.Цуркан. Як зазначили виступаючі, ми вдячні всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які виявили героїзм, самовідданість і мужність у тих екстремальних обставинах. Якби не їхня праця, результати цієї катастрофи були б набагато жахливішими. Схиляємо голову перед усіма, хто не побоявся піти в ядерний вогонь і тим самим виконав свій синівський обов’язок перед рідною землею і народом.

У цей день окремим героям-ліквідаторам вручили заслужені нагороди. Усім організаторам заходу щиро дякував голова відокремленого підрозділу «Чорнобильці Буковини» Заставнівського району В.Чобан. У перервах між виступами прозвучали пісенні композиції у виконанні І.Нестерюка (будинок культури с.Кадубівці), Н.Маліцької (будинок культури с.Василів), зовсім юної і надзвичайно обдарованої бандуристки, учениці Заставнівської музичної школи М.Пазюк (викладач Г.Мінтенко).

Л.БАЛАНЕЦЬКА,
О.ОСТАПОВИЧ (фото)

Переглядів: 429 | Рейтинг: 0.0/0