Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 28 » ЛІКУЄМО МОЛОЧНИЦЮ
18:20
ЛІКУЄМО МОЛОЧНИЦЮ

Кандидоз, який у народі називають молочницею, є однією з найпоширеніших грибкових інфекцій сечостатевих шляхів. Кандидоз — це інфекційне захворювання слизової оболонки піхви, що поширюється на шийку матки. Переважно молочницю викликають дріжджеподібні грибки виду кандидоз. Цей вид грибка ми знаходимо у 85-95% випадках клінічно вираженого кандидозу.

Від чого виникає молочниця?
Дріжджеподібні грибки можуть попадати у статеві шляхи жінки через інфіковані предмети: мило, рушники, зі стінок ванн, саун та інше. Інфікування можливе при статевих контактах. Розвитку кандидозного кольпіту сприяють зміни в організмі, які знижують його захисні сили. Зазвичай, захворювання розвивається на фоні гормональних порушень, порушенні обміну білків, вуглеводів, вітамінів, нерідко у людей,Прилипчеякі страждають хронічними захворюваннями, зокрема, такими як цукровий діабет, туберкульоз, захворювання органів травлення. Ще одним фактором, що призводить до хвороби, є тісний одяг. При носінні тісного одягу в складках шкіри підвищується температура й вологість, що сприяє росту грибків.
У чоловіків молочниця зазвичай не проявляє симптомів. Тому, якщо ви успішно вилікуєтеся від молочниці й незабаром занедужаєте знову, то вашому партнерові необхідно пролікуватися теж.

Які симптоми молочниці?
Кандидоз розвивається у жінок, переважно репродуктивного віку, але може виникнути в постменопаузальному, підлітковому і навіть у дитячому віці. Клінічні прояви хвороби це скарги на болі та свербіж в інтимних місцях. При кандидозі виділення білі, що нагадують сир. Ще симптомами є пекучість при сечовипусканні та біль при статевому акті.

Як вилікувати молочницю?
Сьогодні чимало ефективних методів лікування. Але всі вони повинні призначатись тільки лікарем. Самолікування позитивних результатів не дасть. За перших же симптомів звертайтеся за порадою до спеціаліста. Не ризикуйте своїм здоров’ям, бережіть себе. Відповідально ставтеся до найбільшого багатства, яке потрібно берегти і цінувати, — здоров’я.

Л.БАРАНЮК,
лікар гінеколог

Переглядів: 493 | Рейтинг: 0.0/0