Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Максим Бурбак: «Перш, ніж проголосувати остаточні зміни до Конституції України необхідно напрацювати ще понад 300 нормативних актів»
23:18
Максим Бурбак: «Перш, ніж проголосувати остаточні зміни до Конституції України необхідно напрацювати ще понад 300 нормативних актів»

Про це народний депутат Ураїни» Максим Бурбак сказав в ефірі «Свободи слова» в понеділок, 31 серпня.
«Є два аспекти: сьогодні нам потрібно було 226 голосів, щоб проголосувати зміни в першому читанні.  Наступне голосування у 300 голосів – буде формуватися після того, як будуть прийняті законопроекти про префектів, про місцеве самоврядування – оновлений законопроект, про органи виконавчої влади. Загалом понад 300 нормативних актів, які треба змінити, щоб Конституція і децентралізація запрацювали», – зазначив народний депутат.
Ще однією з умов для голосування у 300 голосів повинно стати виконання Мінських угод країною-агресором.
«Пам’ятаємо три базові вимоги – це припинення вогню, виведення військ з території України і третє – відновлення контролю над українською лінією державного кордону», – наголосив Максим Бурбак.
Він також зазначив, що бюджетна децентралізація, яка закладена в бюджеті 2015 року, вже дає свої позитивні результати.
«Зараз бачимо – понад 40% перевиконання місцевих бюджетів. Тобто, бюджетна децентралізація працює і під неї треба створити й адміністративну децентралізацію», – підкреслив Бурбак.
Висловив свою позицію народний депутат і щодо  кривавих подій, котрі відбулися під Верховною Радою.
 «Я звертаюся до правоохоронних органів – відкрито провести розслідування і назвати усі прізвища. Я впевнений, що керівництво ВО «Свобода» та інші політичні сили, які брали участь у мітингу, повинні дати свідчення, хто був замовником, хто організатором цього мітингу. Відповідальність повинна бути і політична, і кримінальна», – наголосив Максим Бурбак.
Максим Юрійович  підкреслив, що жодна політична дискусія чи голосування не варте людського життя. А інформація з-під стін Верховної Ради після голосування за зміни до Конституції нагадувала «зведення» з фронту. Понад 120 поранених, 3-є загиблих.
«Найтрагічніше, що молоді хлопці, яких не відправили на фронт, бо строковиків на фронт не відправляють, загинули у центрі столиці, біля стін Верховної Ради, охороняючи ніби-то мирний мітинг», – підкреслив голова фракції.

Переглядів: 409 | Рейтинг: 0.0/0