Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 25 » «Мільйонер» знову на «зоні»
20:24
«Мільйонер» знову на «зоні»

Спершу невідомого, а згодом уже й адресно ідентифікованого крадія розшукували правоохоронці чотирьох областей західного регіону України. Та «вийшли» на нього оперативники Буковини… 
Свого часу 26-річний житель м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області, незважаючи на досить молодий вік, уже  шість разів притягався до відповідальності і за скоєння крадіжок чужого майна в Івано-Франківській та Полтавській областях, встиг навіть вісім літ та зим провести в  ізоляції від суспільства. Та, на жаль, перебування на «нарах» так його і не переконали, що за кожну протиправну дію рано чи пізно доводиться нести покарання.
І тому, «відкинувшись» із останньої «відсидки» у березні 2013-го, фігурант уже через місяць знову вдався до звичного злочинного «ремесла» та впродовж найближчих десяти місяців (до 5 лютого 2014р.) скоїти серію крадіжок чужого майна (грошової маси, прикрас із золота та малогабаритних речей) із приватних квартир та особняків громадян, зокрема, у м. Хмельницький — п’ять (збиток — 369780 грн.), на території  Вінницької області — дві (28000 грн.), у Тернопільській області — одну (15030 грн.) та на Буковині — десять (у с. Бояни Новоселицького, смт. Лужани та с.Мамаївці Кіцманського районів, у райцентрі Кельменці та у Чернівцях, загальний збиток — 723530 грн.). 
Уже згодом було встановлено, що гастролер встиг «погосподарювати» у вісімнадцяти чужих оселях та спричинити їх господарям шкоди на один мільйон 136 тисяч 340 гривень.
Звичайно ж, правоохоронці зазначених областей не лише констатували злочинні епізоди «домушника», але й вели його пошук. Спершу шукали незнайомця, а коли експерти-криміналісти «розшифрували» його «візітівки», залишені на місцях злочинів, — уже конкретну особу. Правда, спершу пошукові заходи «гарячими» слідами позитивних результатів не приносили, оскільки, як згодом з’ясувалося, гастролер, «нашкодивши» в одному регіоні, передислоковувався в інший. Та, коли вже ідентифікований молодий чоловік був оголошений у всеукраїнський розшук, — оперативники Буковини влаштували йому міцні «обійми».    
Зрештою,  на попередньому, а тепер і на судовому слідствах провина «домушника-мільйонера» у причетності до цих злочинів була встановлена у повному обсязі. І тепер він, за проголошеним у Садгірському районному суді м. Чернівці вердиктом, на сім років та один місяць знову відбуває у колонію. Його також зобов’язано відшкодувати потерпілим матеріальні збитки.      

Володимир Драюк,
ТУ ДСА у Чернівецькій області

 

Переглядів: 621 | Рейтинг: 0.0/0