Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » «МРІЯ» інвестувала в українську освіту 1,8 млн. грн.
22:29
«МРІЯ» інвестувала в українську освіту 1,8 млн. грн.

Агрохолдинг «МРІЯ» цьгоріч уже реалізував 161 проект в освітянських навчальних закладах, надавши їм допомогу на 1,8 мільйонів гривень. 
Як поінформував куратор соціальних проектів Агрохолдингу «МРІЯ» Василь Мартюк, у межах соціальної програми реалізовано 15 великих проектів, у які акумульовано 25 і більше тисяч гривень. Це, зокрема, заміна вікон і дверей у школах та дитячих садочках (10 проектів), виділення коштів на закупівлю будівельних матеріалів для ремонту навчальних закладів (4) та придбання меблів (1).
Три найбільші освітянські проекти реалізовано у Чернівецькій області.  
– У селі Погорілівка Заставнівського району на  48,450 тис. грн. замінили вікна у школі. У тому ж селі в дитячому садочку за 11,2 тис. грн. поміняли двері. Загалом у це село для забезпечення безпечних та комфортних умов для навчання дітей у зимовий період, оскільки вікна є енергозберігаючими, «МРІЯ» інвестувала майже 60 тис. грн. – зазначив Василь Мартюк і додав: «У село Юрківці того ж району виділено 48 тис. грн. на встановлення вікон для сільської школи. А в селі Тереблече Глибоцького району на ці ж цілі для місцевої школи надано благодійної допомоги на 45 тис. грн.».  
Також варто повідомити, що найбільші проекти зі встановлення металопластикових вікон реалізували в сільських школах Залізців Збаразького району Тернопільської області (41 тис. грн.), Сороків Городенківського району Івано-Франківської області (37 тис. грн.), Дністрове Борщівського району Тернопільської області (28 тис. грн.) та Високе Монастириського району Тернопільської області (25 тис. грн.).   
Значна частина благодійної допомоги «МРІЇ» спрямована на ремонт садочків у Тернопільській області. У селі Мужилів Підгаєцького району силами Агрохолдингу вдалося перекрити дах дитячого садка «Казка» на більше як 40 тис. грн. У селі Колодівка Підволочиського району на таку ж суму для дитсадка закуплені будівельні матеріали проведення ремонту. А у селі Кордишів Шумського району за 39 тис. грн. відремонтовано підлогу у школі-садку (НВК).  
Ряд громад виступили з ініціативою оновити меблі в школах та дитсадках. 
– У селі Тинна Дунаєвецького району Хмельницької області понад 40 тис. грн. благодійної допомоги «МРІЇ» використано на придбання дитячих меблів (столи, ліжечка тощо). А в селі Подвірне Новоселіцького району Чернівецької області – 15 тис. грн. на придбання шкільних меблів, – повідомив Василь Мартюк.  
У двох сільських школа Шумського району, що на Тернопільщині, придбаною комп’ютерну техніку. В селі Жолобки на з цією метою Компанія виділила 24,5 тис. грн., а у Вілії – 15 тисяч. 
У Речшині Бережанського району Тернопільської області Агрохолдинг включився в програму розвитку ООН і на умовах співфінансування виділив 30 тис. грн. для здійснення енергозберігаючих заходів у місцевій школі (заміна вікон і дверей). Натомість у с. Старий Нижбірок Гусятинського району за 30 тис. грн. придбано дошки для заміни підлоги в школі.  
Коштом «МРІЇ» реалізовано і ряд індивідуальних проектів у освітянській сфері.  
– У селі Доброводи Монастириського району для місцевого школи-садочка придбано котел «Рода» на альтернативному виді палива (22 тис. грн.), у с. В. Любінь Городоцького району Івано-Франківської області облаштовували витяжки на кухні в сільському садочку (17,7 тис. грн.), натомість на більше, як 10 тис. грн. зроблено проплату на придбання продуктів харчування для дитячого садка «Сонечко» у селі Васильківці Гусятинського району, – розповів представник Компанії». 
Також у трьох селах Тернопільської обласні – Тилявка Шумського району,  Зарубинці Збаразького району, Доброводи Монастириського району зроблені проплати на дитячі майданчики, які обіцяють встановити вже у вересні, а їх вартість залежно від комплектації становить від 20 до 25 тис. грн.
«МРІЯ» також виділила 15 тис. грн. на виконання ремонтних робіт у Кудринецькій сільській школі Борщівського району (Тернопільська область). За ці кошти закуплено тротуарну плитку, якою вмощено доріжку на площі 60 кв. м, а також придбано цемент та пісок для заливки сходів до школи.
Директор сільської ЗОШ Ярослава Шпак повідомила, що школі у Кудринцях вже багато років, а розміщена вона в колишніх приміщеннях польської казарми.
– Я 14 років працюю директором школи. Постійно щось доводиться ремонтувати. Сподівань на державну допомогу майже немає, все приходиться робити силами благодійників, вчителів та батьків школярів. Звичайно, щось капітально зробити складно, але таки вдалося перекрити дах, цьогоріч замінили підлогу в трьох класах. Однак мають місце й інші проблемі моменти, зокрема вертикальні тріщини стін, тому й далі звертатимемося до всіх небайдужих громадян, щоб з миру по нитці створити дітям комфортні та безпечні умови для навчання, – зазначила Ярослава Теофілівна. 
Агрохолдинг «МРІЯ» і надалі буде долучатися до фінансування освітянських проектів, адже в Компанії добре усвідомлюють, що майбутнє процвітаючої України залежить від того, як формуватиметься свідомість молодих людей сьогодні.

Переглядів: 403 | Рейтинг: 0.0/0