Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » На Буковині СБУ припинила розкрадання нафти-сирцю
12:14
На Буковині СБУ припинила розкрадання нафти-сирцю

У Чернівецькій області Служба безпеки України викрила механізм розкрадання нафти та підпільні цехи з її переробки.
На території Лопушнянського нафтогазовидобувного родовища посадовці «Надвірнанафтогаз» протягом тривалого часу зумисне зменшували показники видобутку й обліку нафти-сирцю.
Необлікований залишок зловмисники відправляли на два міні-переробні підпільні підприємства. Там у кустарних умовах виготовлялося дизельне пальне, бітум та саморобний бензин. Потужність цехів дозволяла щотижня переробляти від трьох до п’яти тонн нафти-сирцю. Використовуючи організовану мережу збуту, правопорушники реалізовували продукцію за ціною, нижчою від ринкової.
Співробітники Управління СБ України у Чернівецькій області спільно з прокуратурою затримали зловмисників. Під час обшуку виявлено понад 40 металевих ємностей об’ємом 200 літрів кожна з нафтою-сирцем та кілька десятків пластикових ємностей з готовими продуктами переробки. На обладнання підпільних цехів і транспорт накладено арешт.
Розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Проводяться першочергові слідчі дії. Наразі встановлюється сума завданих державі збитків.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Переглядів: 444 | Рейтинг: 0.0/0