Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24 » НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ГРОМАДИ
12:27
НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ГРОМАДИ

Чергова, двадцять п’ята, сесія Заставнівської міської ради VI скликання розпочала свою роботу ще 5 березня, а завершила — 13 числа цього місяця. Все це сталося за пропозицією депутатів, які виявили бажання розібратися у ситуації, що склалася в місті, зокрема, і з актуального питання — реконструкції стадіону.
Спершу хвилиною мовчання вшанували пам’ять шахтарів, які загинули  на шахті імені Засядька, що у Донецьку, а також воїнів АТО.
Відтак перед початком засідання надали слово представнику компанії, яка займається теплозабезпеченням у багатьох містах України. За його словами, ціни на тепло єдині для всієї держави, водночас — помірні. Багатьох присутніх зацікавила ця інформація, адже проблема із обігріву адміністративних будівель міста (у тому числі навчальних закладів) уже давно непокоїть через високу вартість цієї послуги. Компанія у перспективі, при виділенні невеликої земельної ділянки, встановлює так званий модульний котел, який і забезпечить тепловою енергією всіх бажаючих. Єдині тарифи затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тому ніякої різниці в ціні від інших міст та містечок України не існує.
Надалі депутати розпочали обговорення питань порядку денного, а їх, як зазвичай, було понад тридцять. Спершу розглянули проблеми,  які порушили представники організацій та громадськості.
Одним з найбільш дискусійних було питання надання в оренду частини приміщення міської ради Державній Міграційній службі та ПАТ «Апекс-банк». Проблема в тому, що у зв’язку із введенням біометричних паспортів, до Заставнівського районного центру ДМС надійшло чотири нових комп’ютеризованих робочих місця, а площі для їх розміщення у теперішньому приміщенні катастрофічно не вистачає. Ніхто з депутатів не був проти переходу служби в іншу будівлю, але нині ведеться мова про відновлення у районі роботи військового комісаріату з чималим штатом. Тому прогнозувати наступні дії потрібно вже сьогодні. Зокрема, прозвучала пропозиція — помінятися приміщеннями міграційної служби та художньої школи. Після тривалого обговорення вирішили не закривати засідання та зібратися через тиждень і прийняти остаточне рішення.
Вкотре полеміка розгорнулася навколо ремонту міського стадіону. Виникло багато питань у депутатів  щодо законності реконструкції так званої трибуни. Адже всім відомо, що через порушення, які виявили фахівці, роботи там призупинили. Депутат Василь Радиш запропонував виділити кошти на благоустрій території, а фінансування робіт на «трибуні» покласти на винних осіб. Після тривалого обговорення остаточне вирішення цього питання «залишили» на друге пленарне засідання.
Деяке непорозуміння виникло при розгляді заяв жителів багатоквартирного будинку, що навпроти поліклініки, який здали в експлуатацію рішенням цієї ж сесії. Йшлося про переоформлення ордерів. Оскільки тамтешні жителі для завершення будівництва змушені були вкладати значні власні кошти, у чому їм допомагали близькі родичі. Нині вони просять видати ордери синам та дочкам, які фактично і фінансували роботи. Здається, нічого протизаконного. Але з’ясувалося, що в окремих громадян уже є виділені квартири у міському гуртожитку, який донедавна носив назву готель. Тому і це питання залишили на довивчення до наступного пленарного засідання.
Після оголошеної міським головою Ярославом Цурканом перерви виявилося, що кворуму у залі немає. Тільки після кількох телефонних дзвінків вдалося зібрати мінімальну кількість депутатів, яка б дозволила продовжити роботу. Оскільки решта питань  фактично погоджені на комісіях, їх розгляд був доволі швидким.
Левова частка прийнятих рішень стосувалася земельних та господарських питань. Також адресовано лист операторам мобільного зв’язку про підвищення орендної плати  за розміщення їхнього обладнання на території міста; передано автомобіль міської ради УАЗ-469 в зону Антитерористичної операції; відхилено пропозицію Заставнівської районної ради щодо звільнення від орендної плати підприємства, яке здійснює харчування у навчальних закладах тощо.
Друге пленарне засідання тривало у більш спокійній атмосфері. На засіданнях комісій розглянули усі проблемні питання, тому і рішення приймали без зайвих розмов.
Депутати дали згоду на перехід районного центру Державної Міграційної служби та ПАТ «Апекс-банк» у приміщення міської ради, які  розташують у лівому крилі першого поверху цієї будівлі. Міська рада проведе заміну частини вікон та встановить перегородку. Також будуть забезпечені відповідними приміщенням ті, хто нині орендує тут кабінети. ПАТ «Апекс-банк» власним коштом здійснить окремі ремонтні роботи  всередині приміщення та ззовні — для приведення прилеглої території у належний вигляд. Як розповів міський голова, питання щодо відновлення роботи військового комісаріату практично вирішено. Планується штатна чисельність — 16 чоловік. Тому колектив міської ради попередньо дав згоду, за потреби, перейти в іншу будівлю. Зокрема, можливий варіант теперішнього приміщення міграційної служби, яке незабаром звільниться. Але це — у перспективі.
Відтак, після внесення невеликих коригувань, депутати прийняли зміни до цьогорічного міського бюджету та затвердили звіт про виконання бюджету за 2014 рік. Також виділили кошти на ремонт стадіону та вкотре звернулися до районної ради щодо виділення коштів на облаштування огорожі.
За пропозицією депутата міської ради Любові Бачинської, доручили спеціальній комісії вивчити питання виділення державного житла особам, яким у минулому вже його надавали.
Планувалося виділення коштів на реконструкцію двох пам’ятників — так званого «Чорного хреста» та полеглим воїнам, що у міському парку. Якщо на пам’ятник репресованим заставнівчанам виділили лише частину коштів із запланованих, щоб привести його у гідний вигляд, то у парку відновлювальні роботи, за пропозицією Василя Радиша, виконають «господарським способом». Тобто закуплять тільки будівельні матеріали, а всі необхідні роботи здійснять безкоштовно власними силами жителі, які виявили бажання допомогти місту в цій благородній справі.

Віктор БАЛАНЕЦЬКИЙ, редактор районного радіомовлення

Переглядів: 517 | Рейтинг: 0.0/0