Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » «НАДПРЕДТЕПЛОСЕРВІС» — ЗАКОННО СТВОРЕНЕ ПІДПРИЄМСТВО
19:55
«НАДПРЕДТЕПЛОСЕРВІС» — ЗАКОННО СТВОРЕНЕ ПІДПРИЄМСТВО

Чому виникло бажання звернутися до газети «Голос краю» з питань функціонування котельні м.Заставна та деяких інших?
У 2010 році на сесії міської ради виникло питання про функціонування котельні у Заставнівському ЖЕУТВЗ. Зокрема, була заборгованість за спожитий газ і підприємство  програло спір НАК «Нафтогазу» України. Цей борг виник через те, що бюджетні організації несвоєчасно розраховувалися за надане їм централізоване теплопостачання. На осінній паливний сезон (2011 рік) «Нафтогаз» відмовився виділяти ліміт газу для котельні. Тому на сесії міськради прийнято рішення №282 від 18 травня 2010 р. «З метою вчасної підготовки та ефективної роботи міської котельні доручити виконавчим органам міської ради провести відповідну організаційну роботу  із залучення інвестора щодо обслуговування або передачі в оренду котельні до опалювального сезону 2010-2011 років». До речі, за це рішення проголосувала більшість депутатів, у тому числі В.Радиш. Отже, відповідно до рішення зборів засновників, 11 квітня 2011  року створено підприємство «Надпредтеплосервіс».  Відповідно це підприємство звернулося до міської ради із клопотанням про надання дозволу на оренду котельні (рішення №121/5 2011). Згідно із законом «Про передачу в оренду чи концесію об’єктів централізованого теплопостачання», ЖЕУТВЗ провело незалежну оціночну експертизу вартості майна котельні для вироблення орендної плати. Сесія своїм рішенням №149/7 від 6.09.2011р. затвердила звіт про оцінку майна будівлі котельні з технічним обладнанням. Цим же рішенням доручили міському голові Я.Цуркану «укласти договір оренди з підприємством «Надпредтеплосервіс» за використання обладнання міської котельні за адресою вул.Стуса, 3, м.Заставна» та встановили орендну плату — 5% від  оціночної вартості майна будівлі котельні з технічним обладнанням. Чому 5%? Тому, що вартість орендної плати за приміщення входить у тариф на опалення. Оскільки міська рада є одним із основних споживачів тепла, то тариф збільшився б у рази. За фактом створення підприємства і оцінки майна була відкрита кримінальна справа, але за відсутності складу злочину, справа закрита 06.02.2013р. Перевірка проводилася протягом всього часу створення підприємства — з 2011 по 2013 рік. 
У цій  сфері господарювання,  відповідно до чинного законодавства, тарифна політика моніториться державними органами, де складова тарифу визначається відповідно до нормативної бази. «Надпредтеплосервіс» провело монтаж твердопаливного котла орієнтовною вартістю близько 800тис.грн. для того, щоб не використовувати газ для теплопостачання об’єктів м.Заставна, що дасть змогу значно здешевити вартість послуг приблизно на 50 відсотків до діючих тарифів. За 2014 рік підприємство сплатило податків і зборів 961тис.400грн. Частина цих коштів спрямована у місцевий бюджет, а частина — у державний. У рік ми платимо 50 тис.грн. орендної плати за оренду котельні. 
Я, як депутат, більше не мовчатиму. Хочу дати запитання через газету до п.Радиша: орендуючи «Панський став», скільки коштів він заплатив за його оренду? Мені відомо, що суд із міською радою пан Радиш програв і кошти повинен платити значно більші. На якій підставі, взявши ділянку в оренду на використання її для вирощування сільськогосподарських культур, переробив її на «зимували» без погодження екослужби, відділу земресурсів, міністерства з НС та санітарної служби. На мою думку, цей об’єкт несе небезпеку жителям м.Заставна при повенях чи раптових викидах води зі ставка. Якщо б п.Радиш сплатив чесно орендну плату за ставок, то місто мало б за що відремонтувати дороги, приміщення дитсадків та вирішити чимало інших питань.  

П.НАЙДА, директор «Надпредтеплосервісу»

Переглядів: 539 | Рейтинг: 0.0/0