22:20 НАША ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ, — у цьому нам допоможуть волонтери і Господь, — упевнений боєць В.Завальнюк | |
Самоорганізація та згуртованість — нині не пустослів’я, а характерна ознака часу, в якому живемо. Саме час та самосвідомість покликали людей до гурту, аби не залишати армію наодинці з агресором. Що казати, з кожним днем життя дорожчає. Ціни, тарифи, війна — заганяють простого українця у глухий кут, а він, наперекір усьому, ділиться інколи останнім із ближнім… Заставнівчани вже вкотре доводять, що не можуть бути байдужими до того, що відбувається в Україні. Щойно кинули клич про те, що готується 9-та відправка в зону АТО, люди почали зносити продукти до Марії М’якоти і залишалися там, аби долучитися до чергового приготування їжі. Щоправда, почалася справжня весна, заставнівчани кинулися садити картоплю, веснувати, одним словом, але водночас, не рахуючись із часом, поспішали з городів, аби встигнути за короткий час виконати чималий обсяг роботи. Насправді нелегко все далося, адже потрібно було за одну добу впоратися із м’ясом трьох свиней (від заставнівчанина В.Радиша, В.Мінтенка — житель с.Снячів Сторожинецького району, а третю придбали за гроші, зібрані волонтерами). Кошти, як завжди, жертвували жителі нашого міста, підприємець Ярослав Бойчук, власники будівельних магазинів, а також — від двох цегельних заводів, заробітчанка з Німеччини Тетяна передала 200 євро. Прихожани місцевої церкви Пресвятої Богородиці зібрали чималу кількість продуктів та близько 2-х тисяч гривень. Оскільки погода внесла свої корективи, всі страви готувалися дещо по-іншому. Традиційні голубці, аби не зіпсувалися в дорозі, фасували у трилітрові банки, таким методом готували квасолю з м’ясом, плов та звичайні тушонки — стерилізували в печі. Такої кількості замащених печей, — дев’ять, на нашому рахунку ще не було. Крім цього, закривали у банках паштети різних рецептів, коптили рибу, сало, підчеревину, м’ясо і знову ж постаралися наші пекарі та кондитери, які передали велику кількість хліба і солодощів. Раніше нам важко давалося приготування «цвіклів», бо 5-6 мішків хріну потрібно було натерти на терці, а цього разу свої раціоналізаторські здібності проявив наш Юрій Аксентійович Кушнір. Звичайна «болгарка», консервна банка — і пристрій, який скоротив час і кількість людей, готовий. P.S. Зараз заставнівські волонтери готуються до 10 передачі страв у зону АТО, заплановану на 20 травня, приурочену до храмового свята нашого міста. Просимо долучатися всіх небайдужих громадян. Готуватимемо воїнам чимало сюрпризів — нові страви та обереги. Деталі за телефонами: 066 135 96 21 — М. М’якота, 066 940 14 54 — С.Масловська. С.СВІТЛИЧНА | |
|