Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » НАЩАДКИ БЕРЕЖУТЬ ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ
18:22
НАЩАДКИ БЕРЕЖУТЬ ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ

Споконвіку український народ прославляв тих людей, які боролися за волю, мир і незалежність рідної землі. Пам’ять про них увічнена в бронзі й граніті, в художньому слові і у вдячних серцях нащадків.
Знати й пам’ятати — то святий громадянський обов’язок, важливий чинник виховання патріотизму та демократичної свідомості. Задля цього в селі Добринівці працівники культури та НВК провели акцію «Збережемо пам’ять про подвиг», присвячену 70-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. та 71-річниці звільнення України від фашистських загарбників, у якій брали участь учні школи та жителі села. На території, біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам, навели порядок. Посаджено чимало різних багаторічних квітів, а саме: до 100 цибулин тюльпанів та нарцисів, 200 бульб ірисів, осінньої волошки, хризантеми.
Велику подяку хочеться сказати вчителям школи, які разом із дітьми зібрали квіткові цибулини, а також жителям села Г.М.Кадуб’янській, Г.П.Осадчук, М.М.Кирильчук, С.О.Гаврилиці, Г.В. Томюк, які також принесли чимало бульб ірисів і осінньої волошки.
Цікавим був виступ вчителя ДПЮ В.І.Том’юка, який розповів учням про сьогоднішні подвиги наших солдатів-воїнів, які перебувають у зоні АТО. С.О.Гаврилиця, бібліотекар с.Добринівці, презентувала краєзнавчі дослідження у рукописах: «Книги пам’яті», «Книги спогадів», «Книги бойової слави», «Історії Перемоги».
Прозвучав виступ учасника гуртка художнього читання К.Р.Новак, яка прочитала вірш К.Симонова «Чекай мене». Краєзнавча цінніть акції і в тому, що діти зібрали чимало матеріалів про участь у війні та мирну працю людей, які живуть з ними поруч. Чимало змістовних, цікавих розповідей представили про подвиги дідусів, зібрали фотокартки, фронтові листи, особисті речі, бойові ордени, медалі, записали спогади учасників війни та їх родин. Всі вони представлені на виставці «Збережемо пам’ять про подвиг». Учні прослухали музичний запис пісні «Степом, степом» та гімн «Небесної Сотні» «Пливе кача». Хвилиною мовчання пом’янули усіх загиблих у роки війни та мирний час. Долучилися розумом і серцем до подвигу, бо усвідомили, що це свята і благородна справа.

В.ГАВРИЛИЦЯ, директор Добриновецького будинку культури

Переглядів: 484 | Рейтинг: 0.0/0