Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » ОБГОВОРЕНО МОЖЛИВОСТІ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ ДЛЯ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ
23:10
ОБГОВОРЕНО МОЖЛИВОСТІ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ ДЛЯ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ

28 серпня в обласній державній адміністрації за участі заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Романа Абрамовського, представників Конфедерації будівельників України та Державної архітектурно-будівельної інспекції України відбулось виїзне засідання Конфедерації будівельників України на тему: «Децентралізація — виклики та можливості для будівельної галузі». Участь у заході також взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, будівельники області. У своєму вітальному слові Олександр Фищук відзначив важливість проведення заходу та побажав учасникам засідання плідної праці та конструктивних пропозицій.
У рамках засідання звернуто увагу на те, що децентралізація влади для будівельного бізнесу дозволить надати органам місцевого самоврядування реальні повноваження для самостійного залучення інвестицій та пошуку партнерів-інвесторів.
Відтак обговорено низку проектів, які фінансуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та Європейського інвестиційного банку. Роман Абрамовський поінформував присутніх про те, що нині на розгляді профільного Міністерства перебувають проекти, спрямовані на розвиток об’єктів житлово-комунального господарства (27%), підтримку об’єднаних територіальних громад, зокрема, у сфері культури, освіти та спорту (9%).
«Сьогодні житлово-комунальне господарство є сферою, яка потребує модернізації для підвищення енергоефективності та яка повинна надавати громадянам якісні послуги», — наголосив Роман Абрамовський.
Повідомлено, що відповідно до підписаного з Європейським Інвестиційним Банком договору, 400 млн. євро  буде спрямовано на підтримку комунальної інфраструктури — водопостачання, водовідведення, теплопостачання, поводження з твердими побутовими відходами, міське освітлення.
Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України закликав представників громад та органів місцевого самоврядування долучатись до реалізації проектів та вносити свої пропозиції.

Переглядів: 329 | Рейтинг: 0.0/0