Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 25 » ОБГОВОРЮВАЛИ ПИТАННЯ ЕКОЛОГІЇ
18:21
ОБГОВОРЮВАЛИ ПИТАННЯ ЕКОЛОГІЇ

Весна кличе в гори!
Екологи тут
Побачать природи узори.
Ідеї і творчість
Разом принесуть в Шешори!
Кожний доробок
В здобутки складуть
І зв’яжуть у стилі єднання.
Ідеї цікаві клубками зів’ють,
Складатимуть в скриньку пізнання.
І вирушим з нею
До наших дітей,
Візьмемо клубок кольоровий,
А з нього ми витягнем нитки ідей
І вишиєм творчі узори.

М.Шойман, вчитель Шубранецької ЗОШ,
учасник семінару

У мальовничому куточку Карпат, в с. Шешори Косівського району, відбувся семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл Чернівецької області на тему: «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл».
Організатор проекту — кафедра екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича та ЕНЦ (м.Чернівці).
Вчителі біології та екології мали змогу обмінятися досвідом роботи з питань дослідження навколишнього середовища та проведення еколого-просвітницької роботи у своїй місцевості.
О.Буждиган, керівник проекту (докторант кафедри екології та біомоніторингу) ознайомила учасників семінару з методикою проведення екологічних дослідів без застосування хімічних препаратів, дороговартісних приладів та без фінансових затрат. Такі досліди, я впевнена, привернуть увагу учнів до науково-практичної діяльності та звернуть увагу на проблеми екологічного стану довкілля.
С.Руденко, професор кафедри екології та біомоніторингу, презентувала свій хенд-мей «Екологія і мистецтво». Вражаючі картини, сувеніри, прикраси з природного матеріалу надовго залишаться в пам’яті учасників семінару.
Вчителі також були задіяні в проекті team- building- групова робота над проектами: «Економія енергії на прикладі Вашої школи», «Створення на базі Вашої школи центру збору, сортування та переробки сміття», «Біоїжа для шкільної їдальні».
Усі вчителі на цих проектах проявили свої здібності, кмітливість, знання і талант для вирішення поставлених перед ними проблем.
Хочу зазначити, що особливого успіху досягла учасниця попереднього тренінгу, вчитель Дорошовецького НВК Г.Загороднюк — за проведені екологічні дослідження, була нагороджена флешкою від посольства США в Україні.
Під час тренінгу своїм поетичним словом радувала нас вчитель географії Шубранецької ЗОШ І-ІІІ ступенів М.Шойман.
Незабутніми залишаться краєвиди Прикарпаття: його горби, ліси, водоспади і неймовірна чистота довкілля.
Завершився семінар-практикум урочистим врученням сертифікатів.

О.ЛІСОВА, директор Кулівецького НВК,
учасник семінару-тренінгутицидів

Переглядів: 430 | Рейтинг: 0.0/0