Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 9 » Одним із методів виправлення засуджених є співпраця з громадськими, релігійними та державними організаціями
21:18
Одним із методів виправлення засуджених є співпраця з громадськими, релігійними та державними організаціями

Одним із завдань кримінально-виконавчої інспекції є здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання з випробуванням вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які  мають дітей віком до трьох років, поведінкою неповнолітніх засуджених /статті 75,79,83,104 Кримінального кодексу України/. Ця категорія осіб складає основну частину засуджених до покарання, не пов’язаних із позбавленням волі, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції. Загально визнаною є думка щодо звільнення від відбування покарання цілком виправдано у випадках, коли обставини справи не тільки характеризують особистість винного і вчинення ним злочину як такі, що не становлять значної суспільної небезпеки, але й дозволяють дійти висновку, що винна особа, виходячи із моральних якостей і наявного почуття відповідальності перед суспільством, заслуговує довіру і може бути виправлена без застосування реального позбавлення волі. 
Заставнівський районний підрозділ кримінально-виконав­чої інспекції для виправлення та ресоціалізації засуджених співпрацює з громадськими, релігійними та державними організаціями. Ця робота полягає в тому, що з боку організацій проводяться лекції, семінари, тренінги з засудженими для психологічної реабілітації осіб, що скоїли злочин і були засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі. Найбільш плідною співпрацею Заставнівського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції з виправлення засуджених є Заставнівський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Заставнівський районний центр зайнятості, служба у справах дітей при Заставнівській райдержадміністрації, Заставнівським УПСЗН.
Так, 6 квітня 2015 р. за ініціативи Заставнівського РП кримінально-виконавчої інспекції та за участі вищевказаних організацій, в приміщенні Заставнівської райдержадміністрації відбулося проведення спільного заходу із засудженими, які перебувають на обліку підрозділу на тему: «Залежності та їх види»,  під час якого проводились вправи, спрямовані на активізування і виправлення початкового ставлення до проблем молоді та до свого здоров’я.     
Також 06.04.2015 р. серед присутніх засуджених працівниками Заставнівського РЦСССДМ розповсюджено інформаційно-просвітницькі матеріали. Результати цього тренінгу вказали на необхідності проведення в подальшому наступних занять. 

О.ШКОРОПАДА, 
старший інспектор Заставнівського РП КВІ відділу ДПтСУ 
в Чернівецькій області, старший лейтенант внутрішньої служби

Переглядів: 433 | Рейтинг: 0.0/0