Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » ОФІЦІЙНО
12:14
ОФІЦІЙНО

ПІСЛЯ ВВЕДЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙ НА ВИДОБУТОК БУРШТИНУ БЮДЖЕТ-2016 МОЖЕ ДОДАТКОВО ОТРИМАТИ 1 МІЛЬЯРД ГРИВЕНЬ 

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту у вересні ухвалити закон щодо ліцензування видобутку бурштину, держмонополії і контролю за його видобутком, а також щодо відповідних природоохоронних заходів.
Про це Глава Уряду, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив у Міністерстві внутрішніх справ України у вівторок, 4 серпня.
Глава Уряду наголосив, що вилучені МВС України 3 тонни незаконно видобутого бурштину це — лише вершина айсберга: «Це вершина корумпованого бандитського айсберга, який знаходиться на територіях декількох областей при незаконному видобутку бурштину».
До Верховної Ради України, нагадав він, було внесено три законопроекти, мета яких — легалізація видобутку бурштину: «На жаль, Парламент не підтримав жоден із цих законопроектів».
Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту у вересні ухвалити законодавство, яке вводить ліцензування видобутку бурштину: «У доходах державного бюджету на 2016 рік вже зараз Міністерство фінансів закладає плюс 1 мільярд гривень від реалізації ліцензій».
Окрім того, Глава Уряду наголосив на необхідності ухвалити закони щодо державної монополії і контролю за видобутком бурштину, а також щодо природоохоронних заходів, — адже те, що зараз відбувається на цих територіях, — просто знищення навколишнього середовища».
Арсеній Яценюк повідомив, що оперативні заходи щодо боротьби з незаконним видобутком бурштину будуть продовжуватися: «Те, що там відбувається, повинно бути жорстко пересічено, з одного боку, правоохоронною системою, що зараз виконується, а з іншого боку — економічними засобами і методами через ухвалення закону про легалізацію видобутку бурштину і про охорону навколишнього природного середовища».

АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ВИСТУПАЄ ЗА ВІДКРИТТЯ В УКРАЇНІ ПОСТІЙНИХ КОРПУНКТІВ СВІТОВИХ ІНФОРМАГЕНТСТВ 

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики України у вівторок, 4 серпня, наголосив на важливості того, аби ключові інформаційні служби, агентства та ЗМІ мали постійні корпункти в Україні.
Він зазначив, що зараз висвітлювати події в Україні кореспонденти світових ЗМІ приїжджають, зокрема, з Москви й Варшави.
Глава Уряду звернувся до Міністра інформполітики Юрія Стеця: «Це повинно бути в наших і в їхніх інтересах, щоби в Києві був розміщений постійний корпункт».
Арсеній Яценюк наголосив, що Україна нині бореться з «геббельсівською пропагандою імені Володимира Путіна». Росія вкладає в пропаганду «мільярди доларів, і це відбувається в низці країн»: «Тому, що Росія і Володимир Путін усвідомили, що однією з ключових зброї цієї гібридної війни є інформаційна пропаганда».
Водночас, за словами Глави Уряду, він стурбований рівнем висвітлення подій в Україні у світових ЗМІ: «У нас кожен день відбуваються військові дії, а Україна зараз зникає з інформаційного світового простору».
Арсеній Яценюк також доручив Міністерству інформаційної політики створити карту доступу українських радіо- й телеканалів на території, які тимчасово перебувають під контролем російських терористів. Він нагадав, що Уряд виділив 1,7 мільйона грн. на встановлення передавальних пристроїв, які дадуть змогу збільшити покриття на цих територіях: «Разом із нашими спецслужбами опрацюйте можливість додаткового інформування громадян України, які є заручниками Володимира Путіна, і знаходяться на територіях Донецької і Луганської областей, які тимчасово не підконтрольні Україні. В тому числі і через мережу Інтернет».

Переглядів: 430 | Рейтинг: 0.0/0