Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 25 » ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ІНІЦІЮЄ ВИЇЗНІ СЕМІНАРИ — ОБ`ЇЗДИ У КОЖНОМУ РАЙОНІ ОБЛАСТІ
12:00
ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ІНІЦІЮЄ ВИЇЗНІ СЕМІНАРИ — ОБ`ЇЗДИ У КОЖНОМУ РАЙОНІ ОБЛАСТІ

З ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Фищука розпочалася низка робочих семінарів-об’їздів районів області. Метою таких заходів є ознайомлення з роботою, проблемами та досягненнями підприємств, установ та організацій, які функціонують на теренах районів.

 Як відомо, прийнято Стратегію розвитку Чернівецької області на період 2020 року і відповідно до неї розробляються плани першочергових завдань щодо розвитку кожного району. Визначаючи мету об`їздів, Олександр Фищук зазначив: «Кожен голова райдержадміністрації, в межах розроблених програм, ділиться досвідом вирішення актуальних питань і разом з тим, в процесі таких поїздок, налагоджується зв’язок з громадськістю, оскільки є добра нагода поспілкуватися з представниками громад, трудових колективів.

Зокрема, 16 липня у рамках робочої поїздки до Кіцманського району, оглянуто виробничі потужності державного підприємства «Неполоковецький КХП». Керівник обласної виконавчої влади під час відвідин зазначив, що одним з ключових завдань для органів влади є наповнення регіонального фонду зерна, щоб область була повністю забезпечена якісним хлібом на цілий рік. З цією метою ведуться переговори з агрохолдингами та великими фермерськими господарствами області щодо безоплатного зберігання зерна в елеваторах ДП «Неполоковецький КХП» на умовах тристороннього договору між виробником, державною адміністрацією та підприємством. Йдеться також й про можливість продажу хлібопекарському підприємству цього зерна за ціною, яка склалася на ринку в день реалізації товару. «Якщо ж зерно приймається підприємством на загальних умовах, то зберігання тонни зерна за добу коштуватиме 90 коп.».

Детальну увагу голова облдержадміністрації Олександр Фищук приділив проблемі створення робочих місць в селах. Він зазначив, що в цьому контексті важливого значення набуває розвиток підприємництва на селі, підтримка малого та середнього бізнесу, будівництво інфраструктури та залучення інвестицій. Очільник області зауважив, що на шляху реалізації вищезазначених завдань  є багато перешкод — і брак коштів, і недосконалість законодавства, і прояви корупції. Відтак він закликав громадськість активно боротись з корупційними діяннями та забезпечувати контроль за діями влади.

Раніше Олександр Фищук на зустрічі з представниками агрохолдингів порушив питання зайнятості місцевого населення. «Проблема полягає в тому, що великі холдинги, які взяли в оренду землі і застосовуючи у своїй роботі нові технології, не створили  практично жодного робочого місця. Ми підтримуємо впровадження нових технологій, але не можемо дозволити, щоб селяни, що історично пов’язані  з землею,  віддаючи її в оренду, залишилися без жодного робочого місця», — наголосив голова обласної державної адміністрації.

Переглядів: 480 | Рейтинг: 0.0/0