Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 16 » ПАМ’ЯТАЄМО! ПЕРЕМАГАЄМО!
15:43
ПАМ’ЯТАЄМО! ПЕРЕМАГАЄМО!

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги, а цього року  святкуємо 70- річницю Перемоги над нацизмом у Європі та 70- річницю завершення Другої світової війни. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу — його битва, його перемога над фашистами та над червоною комуністичною гідрою, яка ще довгі роки по Другій  світовій війні плюндрувала  Україну. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Сьогодні ми завдячуємо  нашим ветеранам за те, що ми народилися.

У Горошовець­кому  НВК пам’я­тають про подвиг своїх предків. Упродовж тижня у школі діяла книжково-ілюстративна виставка «Українці у Другій світовій війні. Життя і долі» та працювала майстерня з виготовлення стилізованих маків:

«Гей, Січ іде, красен мак цвіте! 
Кому прикре наше діло, 
Нам воно святе»  

                                 (Іван Франко)

Подбали учні та вчителі про впорядкування територій біля пам’ятників загиблим воїнам у роки Другої світової війни с. Боянчук та с. Горошівці.

8 травня у закладі  відзначали День пам’яті та примирення урочистою літературно-музичною композицією — «Ми не забули! Пам’ять для нас дорога». Класоводами та класними керівниками було проведено єдиний урок на тему: «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!».

Старшокласники організували патріотичний флешмоб «Ми — за мир!».

9  травня жителі сіл Горошівці та Боянчук   відзначили покладанням квітів до  пам’ятника загиблим воїнам, панахидою та мітингом.

І.ФУШТЕЙ, директор Горошовецького НВК

Переглядів: 467 | Рейтинг: 0.0/0