Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 13 » Паспортні послуги – вимушеним переселенцям
12:18
Паспортні послуги – вимушеним переселенцям

Територіальні підрозділи Державної міграційної служби України надають адміністративні послуги з паспортних питань громадянам, які зареєстровані в зоні проведення АТО, за місцем звернення на всій території України.

*  *  *

Для отримання паспорта громадянина України після досягнення 16-річного віку (перший паспорт) необхідно звернутися в найближчий підрозділ міграційної служби та надати:
1. Свідоцтво про народження.
2. 3 фотографії 3,5 × 4,5 см.
3. Документи, що підтверджують реєстрацію місця проживання дитини (при наявності, довідка про склад сім'ї або виписка з будинкової книги).
4. Паспорти батьків.
Послуга надається безкоштовно.

*  *  *

У разі втрати або пошкодження паспорта громадянина України необхідно зібрати всі наявні документи (у тому числі ті, які засвідчують особу) – паспорт громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтво про народження, посвідчення водія, військовий квиток, пенсійне посвідчення, посвідчення учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, посвідчення інваліда, а також (у разі наявності) документи, що підтверджують реєстрацію місця проживання (довідка про склад сім'ї або виписка з будинкової книги), копії паспорта громадянина України та інших документів і звернутися в найближчий підрозділ міграційної служби. Потрібні також фотографії 3,5×4,5 см (3 шт.) і квитанція про сплату держмита (34 грн.) або документ про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщені на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС України). У випадку, якщо паспорт втрачено з вини громадянина, підрозділ міграційної служби складає протокол про адміністративне правопорушення (попередження або штраф від 17 до 51 грн.).

*  *  *

Для вклеювання фотографії в паспорт громадянина України після досягнення 25-ти і 45-річного віку необхідно звернутися в найближчий підрозділ міграційної служби та надати:
1. Паспорт громадянина України.
2. 3 фотографії 3,5 × 4,5 см.
Послуга надається безкоштовно.
Заміна паспорта громадянина України у зв'язку із зміною прізвища, уточненням установчих даних необхідно звернутися в найближчий підрозділ міграційної служби та надати:
1. Паспорт громадянина України.
2. 3 фотографії 3,5 × 4,5 см.
3. Документ, що підтверджує зміну прізвища або уточнення установчих даних (свідоцтво про шлюб/розлучення, свідоцтво про народження).
Послуга надається безкоштовно.

*  *  *

Реєстрація місця проживання (місця перебування)
Необхідно звернутися в підрозділ міграційної служби за місцем тимчасового проживання (перебування) та надати:
1. Паспорт громадянина України.
2. Документи, що підтверджують право на проживання в житлі, перебування або постановку на облік у спеціалізованому соціальному закладі, установі соціального обслуговування та соціального захисту, проходження служби у військовій частині, адреса яких зазначається при реєстрації. У разі поселення в приміщеннях, що надаються місцевими адміністраціями для розміщення змушених переселенців, необхідно надати лист місцевої адміністрації про поселення особи, а також письмову згоду власника приміщення на реєстрацію місця проживання (перебування).
3. Військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).
4. Квитанцію про сплату державного мита (0,85 грн.) Або документ про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщені на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС України). 

*  *  *

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон необхідно надати:
1. Заяву про оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм або відмова отримувати паспорт для виїзду за кордон, в який імплантований безконтактний електронний носій, або про відмову від внесення інформації в такий носій (у разі необхідності).
2. Паспорт громадянина України (для осіб, які досягли 16-річного віку).
3. Свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон вперше особі, яка не досягла 16-річного віку).
4. Ідентифікаційний номер (картка платника податків).
5. Платіжні документи з відміткою банку про здійснення встановлених законодавством платежів (реквізити для оплати розміщені на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС України), або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів.
Для оформлення проїзного документа дитини необхідно надати:
1. Заяву встановленого зразка.
2. Свідоцтво про народження дитини.
3. Нотаріально засвідчене кло­потання батьків.
4. Три фотокартки розміром 3,5×4,5 см.
5. Платіжні документи з відміткою банку про здійснення встановлених законодавством платежів про оплату вартості адміністративної послуги та вартості бланка (реквізити для оплати розміщені на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС України), або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів. 
Для отримання зазначених послуг мешканцям Зас­тавнівського району необхідно звертатися за адресою: (м.Заставна, вул. Чорновола, 2, РС (РВ УДМС в Чернівецькій області)    тел. (2-24-75). З питань оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини необхідно звертатися до (Заставнівського РС (РВ УДМС в Чернівецькій області), тел. (2-24-75);

С.ФІВЧУК, начальник Заставнівського РС РВ УДМС у Чернівецькій області

Переглядів: 464 | Рейтинг: 0.0/0