Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 29 » ПЕНСІЙНИЙ ФОНД
12:04
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД

Новітні технології для отримання роз’яснень

З метою покращення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань, що відносяться до компетенції Пенсійного фонду,  розширення мережі надання послуг, головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у соціальній мережі „Facebook” створено сторінку. Адреса сторінки: https://www.facebook.com/cv.pfu.gov.ua. Тож запрошуємо всіх бажаючих отримати інформацію щодо пенсійного забезпечення, зареєструвавшись на сторінці головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області в мережі „Facebook”.

ЩО ВИ ВТРАЧАЄТЕ, ПРАЦЮЮЧИ НЕЛЕГАЛЬНО

Заробітна плата – це невід’ємне право кожного громадянина України, визначене Конституцією. Від її розміру залежить розмір єдиного соціального внеску – одного з основних джерел наповнення бюджету Пенсійного фонду.
На жаль, такі негативні явища, як використання роботи незареєстрованих найманих робітників, виплата заробітної плати в „конвертах” або в розмірі, нижче законодавчо встановленого мінімуму, залишаються актуальними, оскільки від „тіньових” розрахунків втрачає бюджет, а через непоінформованість і низький рівень свідомості, дорогою ціною платять і самі наймані робітники.
Перш за все, вони позбавляються соціальної захищеності у разі тимчасової непрацездатності – не оплачуються лікарняні листи, не проводяться виплати допомоги жінкам під час вагітності і пологів. Також, не проводяться страхові виплати у разі настання нещасного випадку на виробництві. Нелегальні працівники не отримують у повному об’ємі допомоги із безробіття, вони беззахисні перед працедавцем – у разі конфлікту або травматизму, у них немає доказів того, що вони дійсно працювали на цьому підприємстві або у цього приватного підприємця. І найприкрішим є те, що отримана заробітна плата в „конверті” не дає можливості зарахувати період трудової діяльності до страхового стажу і, як наслідок, громадяни мають пенсію, яка не відповідає їх сподіванням. 
Шановні громадяни! Подбайте про майбутню пенсію сьогодні, відстоюйте свої конституційні права зараз, вимагайте від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин.

Управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі

Переглядів: 465 | Рейтинг: 0.0/0