Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 28 » ПЕРЕДВЕЛИКОДНІ ПОДАРУНКИ — БІЙЦЯМ В АТО
20:10
ПЕРЕДВЕЛИКОДНІ ПОДАРУНКИ — БІЙЦЯМ В АТО

До Великодніх свят залишилося трохи більше, аніж два тижні, а жителі райцентру, котрі ось уже впродовж п’яти місяців працюють на допомогу Українській армії, підготували бійцям на Схід України своєрідні подарунки. Традиційно, це, звичайно, наша, заставнівська їжа, котра стала улюбленою для багатьох чоловіків та юнаків. Вперше в житті скуштувавши буковинські страви, вони полюбили наш край. Телефонуючи до нас у час затишшя, розповідають про краєвиди своєї малої батьківщини і зачаровано слухають нас, обіцяючи, що обов’язково після війни приїдуть помилуватися красою природи Заставнівщини.

Такому щирому спілкуванню раді всі, хто долучається до приготування смакоти із замащеної печі, а також копченої риби, свинини та яловичини. Таких бажаючих, Богу дякувати, стає все більше і більше. Наче відшліфований механізм, працює цей чималий дружний колектив волонтерів, вже досконало знаючи свої обов’язки. Не відстають від них і новачки — молоді жінки, дівчата, чоловіки та юнаки, які з ентузіазмом виконують будь-яку роботу, не ділячи її на чоловічу чи жіночу: чистять рибу, дроблять м’ясо, труть хрін, чи миють посуд — тут усі рівні. Оскільки масштаби приготування — чималі, окремі заставнівчани беруть роботу до себе додому. Так було, коли смажили млинці, коптили м’ясо, рибу, парили листя капусти, а днями і випікали домашні солодощі. Молоді кондитери самі запропонували свої послуги і до сьогоднішньої передачі їжі в зону АТО (25 березня) ми маємо велику партію домашньої випічки. А ще нова страва — вареники з картоплею, які готують у пекарні Р.Лупул. До речі, хліб пані Руслани та її завиванці хлопці там, на блокпостах, куштують першими, бо вже дуже запашні. Як і зрештою, вся заставнівська смакота.
Безумовно, на ці приготування потрібні чималі кошти. Тож ми щиро вдячні всім, хто і досі не шкодує грошей бюджету сім’ї, трудового колективу, ділиться заробленим за кордоном і всіляко сприяє, аби бійці відчували нашу підтримку і турботу. Цього разу досить потужні передачі були з Італії та Німеччини (олія, макарони, рис, цукор та інше). Продовжують акцію допомоги учні ВПУ-24, колективи Заставнівської гімназії та загальноосвітньої школи, ДУ №3 та інші установи міста, жителі нашого та інших районів області.
Нині це восьма за рахунком передача їжі на Схід України. Цього разу страви їдуть у трьох напрямках, якої вже з нетерпінням чекають не лише воїни, але й тамтешні жителі, котрі з різних причин не мають змоги покинути рідні домівки. Хай Господь береже всіх, хай прийдешній Великдень буде спокійним та мирним. Для всіх нас, для майбутнього України.

С.СВІТЛИЧНА

Переглядів: 446 | Рейтинг: 0.0/0