Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » ПЕРЕГЛЯД СВІТОВОГО ШЕДЕВРУ
12:09
ПЕРЕГЛЯД СВІТОВОГО ШЕДЕВРУ

У районному кінотеатрі «Мир» відбулася демонстрація художнього фільму режисера Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», в головних ролях знялися популярні актори — наш земляк Іван Миколайчук, в ролі Івана та Лариса Кадочникова, в ролі Марічки. На демонстрацію цього славетного фільму прийшли старшокласники Заставнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Заставнівської гімназії, вчителі та викладачі, представники відділу культури та освіти.
Перед присутніми, перед початком фільму, виступив директор кінотеатру «Мир»  Олександр Дрига, який розповів, що кінофільм було вперше презентовано 50 років тому, а саме 4 вересня 1965 року, у приміщенні кінотеатру «Україна» (м. Київ). Перед початком прем’єри фільму, який став символом свободи та боротьби проти тодішньої влади та її політики, виступив В’ячеслав Чорновіл, який оприлюднив інформацію про масові арешти та репресії проти української творчої інтелігенції.
На прем’єрі фільму були присутні такі особистості, як В.Стус, І.Дзюба, М.Скорик та І.Якутович.
З великою цікавістю учні слухали і про те, що 2010 року фільм «Тіні забутих предків» увійшов до золотої колекції творчої спадщини українського народу і завдяки сучасному обладнанню переведений у цифрове зображення, тому і на  такому високому рівні якості  кінопалацу присутні змогли переглянути фільм.
Після перегляду  діти ділилися  з вчителями та друзями емоціями від побаченого. Саме на таких фільмах і повинна виростати українська молодь, патріоти України, майбутні її захисники і просто щирі, добрі люди, готові в будь-яку хвилину прийти ближньому на допомогу.

О.ДРИГА, м. Заставна 

Переглядів: 409 | Рейтинг: 0.0/0