Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 27 » Переселенців зобов'язали підтвердити реєстрацію в міграційній службі
12:07
Переселенців зобов'язали підтвердити реєстрацію в міграційній службі

4 березня Кабінет міністрів України прийняв постанову №79, згідно з якою в Україні  розпочато контроль  щодо  перевірки фактичного місця проживання переселенців. Зареєстрованим переселенцям слід в будь-який момент очікувати на візит працівників міграційної служби. Переселенцям, які вже мають довідку, протягом 2-х місяців слід чекати в гості представників міграційної служби за адресою тимчасової реєстрації. Якщо переселенців застануть вдома, тоді на зворотному боці довідки міграційна служба поставить відмітку про підтвердження реєстрації місця проживання тих осіб, які в ній зазначені. Якщо  ж підтвердити проживання на новому місці не вдасться, тоді переселенцям залишать повідомлення про необхідність у 10-денний термін звернутися до  територіального підрозділу  ДМС.

У разі, якщо переселенець не зможе підтвердити своє фактичне місце проживання, його знімуть з обліку. Також у постанові сказано, що представники міграційної служби можуть робити вибіркову перевірку місця проживання переселенців у відповідності з вказаною адресою. Тим, хто змінив адресу і пройшов перереєстрацію, слід пам'ятати, що на зустріч з міграційною службою відведено 10 днів, інакше довідка втратить силу.

У разі самостійного звернення переселенців в міграційну службу, її представники протягом 3-х днів перевірять фактичне проживання за адресою, вказаною в довідці.

Всі переселенці будуть включені в Єдину інформаційну базу даних про взятих на облік осіб, що переміщуються з тимчасово окупованої території Криму і районів проведення АТО. База буде оновлюватися щодня.

Ці заходи допоможуть уникнути зловживання і отримання соціальної допомоги, тими, хто насправді не залишав будинок і продовжує проживати на окупованих територіях.

С.ФІВЧУК, начальник Заставнівського РС РВ УДМС в Чернівецькій області

Переглядів: 413 | Рейтинг: 0.0/0