Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » ПЕРЕВАГИ ПРИРОДНОГО ВИГОДОВУВАННЯ
12:06
ПЕРЕВАГИ ПРИРОДНОГО ВИГОДОВУВАННЯ

Найкращий продукт, створений природою спеціально для крихітки, — мамине молоко. Цей делікатес малюк спробує щойно народиться.
Протягом дев’яти місяців єдиний продукт, що вживала дитинка, — навколоплідні води (омніотична рідина). Ця проста їжа готувала шлунково-кишковий тракт до роботи. Спеціалісти сходяться у думці в одному: мамине молочко для дитини — найсмачніша їжа. Надзвичайний смак — не єдина дивовижна якість продукту. Головна особливість — унікальний склад. Всі його компоненти збалансовані у пропорції, що ідеально підходять для маленької людини. Тому, мамочки, не відмовляйте малюкові у корисному й смачному харчуванні, а собі — у задоволенні годувати грудьми!

Крихітка щаслива!
Мамине тепло й обійми — чудовий засіб подолати стрес, який переживає маленький після пологів, а перші крапельки молозива — найкраща винагорода. Раннє прикладання до грудей забезпечує дитині психологічний комфорт. Вона починає розуміти, що оточуюче середовище — тепле й лагідне. З цікавістю сприймає навколишній світ, почуває себе в ньому комфортно. Тому росте людиною відкритою й впевненою у своїх силах. Але це ще не всі переваги грудного вигодовування.
Мамине молочко забезпечує дитину всім необхідним. Воно містить необхідні вітаміни. Крім цього, в ньому є кальцій, необхідний для повноцінного розвитку зубів, кісток, м’язів й функціонування серця.
Антитіла у маминому молоці захищають дитину від інфекції. У разі потреби воно діє, як ефективні ліки.
Грудне молоко зміцнює імунітет малюка, захищає від дисбіозу. Адже в жіночому молоці є пребіотики. Це — вуглеводна складова грудного молока, яка є необхідним харчуванням для корисної мікрофлори кишечника.
Вчені говорять, що малюка, який п’є мамине молоко, рідше турбують кольки, алергічні реакції, проблеми з травним трактом.

У мами все гаразд.
Коли ти годуєш малюка грудьми, між вами встановлюється невидимий, але надзвичайно міцний емоційний контакт. Ти починаєш розуміти свою крихітку, перестаєш лякатись її. Фахівці з Франкфуртського університету встановили, що жінки, які обрали грудне вигодовування, були не знайомі з проблемою післяпологової депресії. І це ще не все!
Якщо малюк харчується виключно твоїм молоком, ти швидко повернешся до своєї звичної форми. По-перше, під час того, як малюк смокче молочко, матка скорочується. По-друге, ти слідкуєш за своїм раціоном і не вживаєш надто калорійних й важких продуктів.
Не вір, що годування малюка грудьми псує їх форму. Це результат невірного догляду за ними й поганої білизни. Грудне годування захищає тебе від таких проблем, як рак молочних залоз і яєчників.

Н.ВОЛОШИН, заступник головного лікаря КЗ «Центру ПМСД» з медичного обслуговування населення»

Переглядів: 444 | Рейтинг: 0.0/0