Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 20 » ПЕРШІ — НА ШЛЯХУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РОЗВИТКУ
14:41
ПЕРШІ — НА ШЛЯХУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РОЗВИТКУ

Вл. інф.

Днями мешканцями с.Боян­чук прийнято доленосне рішення щодо об’єднання в єдину територіального громаду.

Як сказав сільський голова Іван Найдиш:

— Ми тільки ступаємо на Європейський шлях розвитку. А в Європі основою формування держави є міцне й потужне самоврядування. Адже це той фундамент, який дає державі можливість почуватися впевнено і який є запорукою цілісності. Сьогодні територіальній громаді, в умовах фінансової децентралізації запропоновано, що вона отримуватиме надходження від податків, зборів та інших платежів у відсотках, починаючи з 2016 року такі, які тепер отримує місто обласного значення. Після детального та активного обговорення, громада нашого села вирішила об’єднатися із громадою с.Горошівці, а надалі ввійти до складу територіальної громади, в яку ввійдуть громади гарних та перспективних сіл (М.Кучурів, Вербівці, Юрківці, Добринівці. Ржавинці).

По суті, людям подобається те, що замість одного адміністративного центру буде декілька, адже так їм буде легше брати участь у житті громади і контролювати (розподіляти) витрату коштів.

Перший крок в Заставнівському районі зробили ми. Попереду багато роботи і розрахунків, але мешканці нашого села до цього готові.

Переглядів: 451 | Рейтинг: 0.0/0