Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 15 » ПОДАТКИ
13:43
ПОДАТКИ

19 СЕРПНЯ – ОСТАННІЙ ДЕНЬ СПЛАТИ КВАРТАЛЬНИХ ПЛАТЕЖІВ

Відповідно до п.57.1 статті 57 Податкового кодексу України платник податків повинен самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України для подання податкової декларації. Для квартального звітного (податкового) періоду встановлено строк подання звітності – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного податкового кварталу. Тобто граничний термін подання податкових декларацій за 2 квартал або І півріччя 2015 року – 9 серпня 2015 року. Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Отже, останній день подання квартальної звітності – 10 серпня, але граничний термін сплати податкових зобов’язань за квартальними платежами залишається 19 серпня 2015 року. 
Податковим кодексом передбачено, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах: 
при несплаті до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; 
при несплаті більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу. 

Деякі реквізити у податкових накладних можна не заповнювати

29 липня 2015 року  набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» від 16.07.2015 р. № 643-VІІІ, згідно з яким  платники ПДВ при складанні податкової накладної/розрахунку коригування (далі — ПН/РК) можуть не заповнювати в їх заголовній частині поля реквізитів, які не визначені  п.201.1 Податкового кодексу України, як обов’язкові.
А саме:
 — місцезнаходження (податкова адреса продавця);
 — місцезнаходження (податкова адреса покупця);
 — номер телефону (продавця та покупця);
 — вид цивільно-правового договору, його номер і дата;
 — форма проведених розрахунків. 
При цьому наявність чи відсутність у ПН/РК заповнених полів реквізитів заголовної частини, які не є обов’язковими, не може бути підставою для виключення таких ПН/РК зі складу податкового кредиту, якщо немає інших підстав для його зменшення. Водночас фіскали підкреслили, що таблична частина ПН/РК, яка визначає опис і номенклатуру товару, до затвердження нових форм ПН/РК заповнюється без змін. 

Підприємцям-єдиноподатникам, неплатникам ПДВ, обліковувати запаси не треба

Підприємці, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, можуть не вести обліку товарних запасів на складах та/або за місцем їх реалізації. 
Так, як  Законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій” від 01.07.2015 р. № 569-VIII, який набув чинності 23 липня 2015 року встановлено, що на підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, не поширюються вимоги щодо: — ведення обліку товарних запасів на складах та/або за місцем їх реалізації, здійснення продажу лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку; — забезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків суми коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки — загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня.

Поновлюємо електронний цифровий підпис заздалегідь

З 1 листопада 2013 року посилені сертифікати ключів формують строком дії на два роки.
Слід зауважити, у зв’язку зі закінченням терміну дії сертифікатів і особистих ключів платникам необхідно заново звернутись до сектору реєстрації користувачів для повторного виготовлення електронних ключів.
Відтак,  для уникнення ажіотажу, черг та зайвого напруження, фахівці сектору реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області запрошують платників податків Чернівецької області, у яких термін дії електронних ключів добігає кінця до дострокового виготовлення електронних підписів з попереднім скасуванням посилених сертифікатів.
Процедура повторної реєстрації заявника після закінчення строку обслуговування посиленого сертифікату ключа здійснюється у відповідності до первинної процедури реєстрації заявника, за винятком того, що при повторній реєстрації не формується нова особова справа заявника, а здійснюється актуалізація документів у існуючій особовій справі та реєстраційних даних в реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДФС на підставі поданої заявником інформації.  
Звертатись необхідно за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 «А» каб.  №110, тел. (0372)51-43-79.

Переглядів: 412 | Рейтинг: 0.0/0