Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24 » ПОТУЖНІЙ ОКЕАН БЛАГОДІЙНОСТІ
12:52
ПОТУЖНІЙ ОКЕАН БЛАГОДІЙНОСТІ

Спілкуючись між собою, волонтери Заставнівщини збирають необхідні кошти, одяг, продукти харчування, засоби гігієни та ліки для військовослужбовців, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. До чітко скоординованого руху вже вкотре долучаються благодійники, які поповнюють волонтерську скарбничку грішми, це: Віктор Лук’янець, Марія Тофан, Івонця Шевчук, Василь Рибчак, Роман Гнатюк, Ольга Луник, Санда Ганчук, Андрій Ткач, продукти харчування, одяг, засоби гігієни — Олександр Прядун, Лілія Гуштик, Світлана Осадчук, Санда Ганчук. Ці люди дуже скромні. Вони не люблять, щоб про них писали, і такі, які просять, щоб не називали прізвищ. 
Наприклад, заставнівчанка пані Марія, щоразу вносячи свою чималу лепту плаче: — Я не маю сина, тільки дві доньки, ще не маю зятів, але хоч грішми допоможу хлопчикам на війні. Соромно дивитися на тих, хто маючи синів і зятів «відмазав» їх «поробивши» болячки, або швиденько вивіз за кордон, а тепер себе рекламують як волонтерів.
Легко піклуватися про чужих синів і чоловіків, коли твої в безпеці. Правда? Так ми ще довго війну не виграємо.
Кожен внесок жителів району — це краплина великого і потужного океану волонтерського руху.
Сивий дідусь Іван Матійчук передав для бійців засоби для гоління та шкарпетки:
— Як добре, що тепер ми знаємо, куди можна принести необхідне для солдатиків, знаємо, що все, що передали — до них доставляється. Бо дуже сутужно було минулого року. Дай, Боже, всім здоров’я!
Вже вкотре свою відчутну лепту вносять працівники Заставнівської райспоживспілки. Днями голова правління Галина Пашняк принесла ліків на 1500 грн. (на фото). Передував цьому телефонний дзвінок від Галини Адамівни, яким вона уточнювала, які саме медичні препарати потрібні військовим АТО, де і як вона може їх придбати.
Працівники Заставнівської центральної районної аптеки №21 (В.Волощук) швиденько укомплектували замовлення і днями препарати будуть відправлені на передову, що на Луганщині.
До редакції часто телефонують краяни, аби уточнити контакти волонтерів, які працюють офіційно. Тому ось список контактних осіб:
Микола Тофан (в.о. керівника Штабу з допомоги воїнам АТО) 066 056 63 10
Орися Скорейко (голова ради ветеранів Заставнівського району) 066 903 21 77
Анатолій Дронь (волонтер-перевізник) 099 631 83 61
Микола Гаркот (Василівський сільський голова) 095 366 67 45
Михайло Пісецький (Кадубовецький сільський голова) 067 645 72 92
Борис Садовий (Ржавинецький сільський голова) 096 385 69 35
Марія Смеречанська (Юрковецький сільський голова) 099 447 24 79
Валентин Кушнірик (Малокучурівський сільський голова) 095 216 88 48
Сергій Каланча (учитель фізичного виховання Васловівського НВК) 066 507 34 17
Список буде поповнюватися.

Майя КАЛИН,
М.СЯБРОВ (фото)

 

Переглядів: 497 | Рейтинг: 0.0/0