Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 11 » ПОВЕРНІМО ЗВИЧАЇ НАШОГО СЕЛА
16:46
ПОВЕРНІМО ЗВИЧАЇ НАШОГО СЕЛА

Чи є щось у світі гарніше за Великодній світанок! З діда-прадіда цілюща незрадлива сила наповнює кожного, хто зустріне його. Дзвони над селом виспівують на весь світ велику радість: «Христос Воскрес» — «Воістину Воскрес». Чує земля цю християнську радість та й тішиться у весняному розвої разом з людьми.
Чи є щось гарніше від Великоднього вечора? Коли молодь збиралася біля церкви, возвеличити воскресіння Христа та позабавитися великодніми іграми.
Мабуть, кожна людина упродовж всього свого життя, свято зберігає у пам’яті найсвітліші спомини про своє дитинство. Мені запали в душу ті красиві та пишні споконвічні звичаї моїх батьків, що дбайливо передаються з покоління в покоління.
Але чи багато хто з нас знає звичаї та обряди, які встановлюються століттями і тисячоліттями. Педагогічний та учнівський колективи Кулівецького НВК на огляд-конкурсі «Чисті роси» відтворили призабутий звичай проведення Великодніх ігор біля церкви. У виконанні фольклорного колективу прозвучали ігри: «Рости огірочку», «Жельман», «Качур і Дарчик», «Золотарю». Тож є надія, що Великодні ігри не зникнуть з пам’яті людей і майбутніх поколінь, допоки існує освітній осередок у селі. Щиро вітаємо всіх з прийдешнім святом Великодня! Христос Воскрес!

Н.ЮРІЙЧУК, педагог-організатор Кулівецького НВК

Переглядів: 469 | Рейтинг: 0.0/0