Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 6 » ПРИЄДНУЙТЕСЯ ДО БЛАГОЧИННОСТІ
12:18
ПРИЄДНУЙТЕСЯ ДО БЛАГОЧИННОСТІ

У травні відзначають Міжнародний день Червоного Хреста, започаткований на честь швейцарського мецената Анрі Дюнана, який став одним із його творців.

Свою нинішню назву благодійна організація Червоного Хреста здобула  у 1986 році. Головним завданням є надання допомоги всім хворим та пораненим, які стали жертвами збройних протистоянь, а також допомога нужденним.

Дві патронажні медсестри Червоного Хреста обслуговують 131 чоловіка із найбільш незахищених верств населення в м. Заставна. Із них: інваліди всіх категорій — 19, учасники війни — 5, воєнні вдови — 2, репресовані — 3, почесні донори —5, самотні — 97 (13— лежачі).

Нині працівники Червоного Хреста відвідують своїх підопічних, приносять їм продукти харчування, одяг, ліки. До добрих справ долучилися учні та педагогічний колектив Заставнівської гімназії (директор С.Мартинюк), прихожани Свято-Миколаївської церкви та Різдва Пресвятої Богородиці, які надали благодійної допомоги на 17308 гривень, яку отримали учасники війни, сироти, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, самотні, воїни АТО тощо.

Разом із головою ра­ди ветеранів району О.Ско­рейко відвідали учасників війни Т.Дроника, С.Дро­ника, М.Миренюка, І.Лук’янова, І.Копила, яким вручили грошову допомогу — 500 гривень.

На жаль, переглядається тенденція до зменшення надання спонсорської допомоги від підприємців. Одні і ті ж допомагають, інші відмовчуються. Прикро, але людський біль стає звичним явищем. Жорстокий час, байдужість, черствість змушують нас обминати своєю увагою стареньких осіб. Не потрібно забувати про те, що ми всі народжені людьми і нас зігріває одне сонце і ніхто не знає, що кого чекає. Якщо кожен із нас зробить хоча б незначний внесок у скарбничку добрих справ — милосердя на нашій землі стане більше.

Щиро дякую головам первинних організацій, дільничних комітетів, які щороку допомагають реалізовувати членські марки Червоного Хреста. На сьогодні реалізовано марок на 15190 гривень, що становить 43,3 відсотка від плану у 34850 гривень. Придбавши одну марку, зможете допомогти стражденному.

Безмежна вдячність волонтерам Червоного Хреста, особливо В.Басарабі, В.Гогуш, які активно допомагають військовим АТО.

Районна організація ТЧХ дякує всім, хто сприяє у наданні допомоги знедоленим жителям нашого краю.

Л.ІВАНОВИЧ, голова Заставнівської РОТЧХ

Переглядів: 416 | Рейтинг: 0.0/0