Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » ПРО НОРМАТИВНО-ГРОШОВУ ОЦІНКУ ЗЕМЛІ В МІСТІ ЗАСТАВНА
20:00
ПРО НОРМАТИВНО-ГРОШОВУ ОЦІНКУ ЗЕМЛІ В МІСТІ ЗАСТАВНА

Відповідно до вимог Податкового кодексу України на основі нормативної грошової оцінки земель визначаються, зокрема, розміри податку за землю, орендної плати за договором оренди земельної ділянки всіх форм власності, державного мита при міні, даруванні та спадкуванні земельних ділянок, фіксованого сільськогосподарського податку, що використовується при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель тощо.
Прокуратурою Заставнівського району, встановлено, що на 21 сесії 6 скликання Заставнівської міської ради прийнято рішення №623/21-11-2014 «Про відміну рішення №314/13-1-2012 13 сесії 6 скликання від 30.11.2012 «Про затвердження технічної документації нормативно-грошової оцінки земель м. Заставна», яким у свою чергу затверджено технічну документацію з нормативно-грошової оцінки земель у межах населеного пункту м. Заставна.
Прокуратура Заставнівського району подала адміністративний позов до Чернівецького окружного адміністративного суду в інте­ресах держави в особі територіальної громади м. Заставна до Заставнівської міської ради про визнання протиправним цього рішення сесії Заставнівської міської ради та його скасування.
Звертаючись до суду з даною позовною заявою, прокурор виходив з того, що внаслідок прийняття Заставнівською міською радою протиправного рішення, яке полягає у відміні технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель м. Заставна до місцевого бюджету не надійшла значна сума грошових коштів, чим порушуються фінансові та економічні інтереси територіальної громади та держави, а Заставнівською міською радою не вчинено жодних дій в інтересах територіальної громади та держави щодо зупинення вказаних порушень.
Крім того, порушуються і права громадян, які у випадку відміни нормативно-грошової оцінки не зможуть здійснити жодних дій щодо дарування та спадкування земельних ділянок та інших правочинів, які стосуються землі.
Цей адміністративний позов Чернівецьким окружним адміністративним судом задоволено. Рішення 21 сесії 6 скликання Заставнівської міської ради №623/21-11-2014 від 15.07.2014 «Про відміну рішення №314/13-1-2012 13 сесії 6 скликання від 30.11.2012 «Про затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель м.Заставна»» визнано протиправним та скасовано.

А.НИКИФОРУК, прокурор Заставнівського району

Переглядів: 617 | Рейтинг: 0.0/0