Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 28 » Росія направила інформаційну артилерію на українського прем‘єр-міністра
14:11
Росія направила інформаційну артилерію на українського прем‘єр-міністра

Нестійке перемир‘я та затишшя на донбаському фронті Російська Федерація використовує для дискредитаційної кампанії проти своїх ворогів в українській владі. Мета зрозуміла — розвалити парламентську коаліцію, частково розпустити нинішній Уряд та призначити проросійського прем‘єр-міністра.
Росії не вдалося захопити Україну через військове втручання — відновлена армія зупинила і стримує агресора. Але навряд чи Володимир Путін і російські олігархи відмовились від планів залишити Україну у сфері свого фінансового і політичного панування. Просто вони змінили тактику: тепер Україні треба стримувати наступ не ззовні, а всередині країни.
Перемир‘я підписане і техніка відведена від лінії зіткнення, але важка інформаційна артилерія розпочала масовану атаку на главу українського Уряду Арсенія Яценюка.
Ті українські телеканали, на які мають вплив проросійські олігархи, наввипередки транслюють заяви, що мають на меті дискредитувати український Уряд, прем’єр-міністра та членів його політичної сили.
Час для інформаційної війни проти Яценюка обраний не випадково. Саме зараз Уряду вдалося пройти найбільш складні часи — завершені важкі багатомісячні перемовини і Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила чотирирічну програму розширеного фінансування України обсягом $17,5 млрд.
Затвердженню програми МВФ передував перелік попередніх заходів і реформ, які Уряд успішно здійснив. Зокрема, під час активних бойових дій на Сході країни вдалося прийняти «оборонний» державний бюджет і перший пакет реформ.
Тепер країна частково забезпечена фінансовим ресурсом західних партнерів, а весь негатив за проведені реформи дістався прем‘єр-міністру, і це добре розуміють організатори кампанії з його дискредитації. Вони також розуміють, що будь-який Глава Уряду відразу буде в значно кращій ситуації, аніж нинішній прем‘єр-міністр.
Кабінет міністрів Яценюка здійснив найбільш болючі, але потрібні країні реформи, серед яких приведення тарифів до ринкового рівня, збільшення податків і зборів для заможних. Це ще одна причина інформаційних нападів на Главу Уряду — щоб виплачувати соціальну допомогу малозабезпеченим громадянам довелося підвищити податки для олігархів, які більше не можуть отримувати надприбутки, зокрема, за користування українськими надрами.
Можна критикувати Уряд за те, що було зроблено недостатньо і Прем‘єр-міністр сам визнавав це, але треба віддати належне, що були виплачені усі пенсії, зарплати і соціальна допомога, незважаючи на частково втрачену економіку та промисловість.
Від пустих сховищ і перекритого Росією газу Україна за рік прийшла до того, що сьогодні 70% газу ми купуємо в Європейського Союзу за ринковою ціною. А з квітня Україна взагалі відмовиться від російського газу. Дефіцит НАК «Нафтогаз України» скорочений із 8 до 1 мільярдів доларів.
Для повернення в український бізнес російських корупційних схем, зокрема на ринку енергетики, потрібен інший Глава Уряду. Початок кампанії проти очільника Кабміна свідчить про те, що Росія та проросійські олігархи вже мають свого кандидата на цю посаду, а Яценюк їх не влаштовує як послідовний проєвропейський і антиросійський політик.
За словами самого Арсенія Яценюка, все це ні що інше, як спроба повторення сценарію політичної кризи 2005 року, коли була вщент розбита єдність Парламенту, Уряду і Президента.
«Ті самі організатори, ті самі актори. Тільки результат буде зовсім інший, — заявив Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у середу, 23 березня. — Тому що єдність Уряду, Президента і коаліції, яка підтримує зміни в країні, нікому не вдасться порушити. І сценарій політичної кризи, що підтримується ще й олігархами, не пройде».
Він також наголосив, що Уряд буде робити свою роботу як і раніше: «Будемо ганяти кожного корумпованого чиновника, звільняти і саджати».
Власники енергетичних імперій в Україні — фірташі, льовочкіни, григоришини — які між іншим володіють і мають вплив на вітчизняні телеканали зараз вкладають значні грошові і організаційні ресурси, щоб повернути «російські енергосхеми» в Україні.
За законом вони працювати не вміють, а значить, далі розхитуватимуть ситуацію в коаліції, намагаючись розбити її єдність. Дискредитація української влади набиратиме обертів, як і війна за вплив Росії на Україну, який вона тотально втратила за час прем’єрства Яценюка.

Олег КОЗАЧУК

Переглядів: 478 | Рейтинг: 0.0/0