Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 18 » Сезон жнив залишається пожежонебезпечним
12:42
Сезон жнив залишається пожежонебезпечним

Оскільки на Буковині розпочалася гаряча пора жнив, слід нагадати основні правила, щоб зберегти хліб від вогню. Адже щороку в Україні значну кількість гектарів зернових нищать пожежі, причинами виникнення яких є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, несправність зернозбиральної техніки, підпали, а також випалювання стерні.

У цей пожежонебезпечний період слід суворо дотримуватися вимог та правил пожежної безпеки, адже вогонь у лічені хвилини може знищити хлібне  поле, наносячи значних матеріальних збитків, перекресливши працю всього  колективу господарства.

З метою попередження виникнення пожеж на полях нагадуємо всім, хто  причетний до збирання зернових та роботи в полі, що:
забороняється палити цигарки та розпалювати багаття поблизу хлібних масивів;
сільськогосподарська техніка, що працює в полі, повинна бути забезпечена першочерговими засобами пожежогасіння;
перед виходом в поле слід перевірити справність систем живлення, запалювання та змащування;
стоянку техніки, ремонт, заправку варто проводити у спеціально відведеному місці, яке потрібно оборати та забезпечити першочерговими засобами пожежогасіння і звуковими сигналами, трактором з плугом;
на хлібних масивах слід встановити знаки пожежної безпеки.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Тільки неухильне дотримання вимог правил пожежної безпеки допоможе уникнути виникнення пожежі та зберегти врожай від вогню!

Заставнівський РС УДСНС України в Чернівецькій області

Переглядів: 312 | Рейтинг: 0.0/0