Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » Щодо порядку реєстрації місця проживання при поселенні до студентських гуртожитків
12:03
Щодо порядку реєстрації місця проживання при поселенні до студентських гуртожитків

Початок нового навчального року супроводжується поселеннями студентів вишів до гуртожитків та обов’язковою процедурою реєстрації місця проживання. 
Міграційна служба інформує, що реєстрація місця проживання або місця перебування особи передбачає внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру про місце проживання або місце перебування особи  із зазначенням адреси,  за якою з особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції.
Відомості про місце проживання та місце перебування особи вносяться до паспорта громадянина України, відповідно до Закону України  «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, зареєстрованого в міністерстві юстиції України 18 грудня 2012 року за № 2109/22421.
Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Реєстрація місця проживання здійснюється в день подання особою документів.
Для реєстрації місця проживання особа або її законний представник подає до територіального підрозділу ДМС України:
письмову заяву про реєстрацію місця проживання;
документ, до якого вносяться відомості про місце проживання;
квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати;
талон зняття з реєстрації місця проживання в Україні (у разі зміни місця проживання в межах України). Талон зняття з реєстрації місця проживання в Україні не подається у разі оформлення реєстрації місця проживання з одночасним зняттям з реєстрації попереднього місця проживання;
документи, що підтверджують право на проживання в житлі – ордер,  свідоцтво на право власності, договір найму (піднайму, оренди) або інші документи. У разі відсутності зазначених документів, реєстрація здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї  на реєстрацію місця проживання.
Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» від 21 січня 1993 року № 7-93, фізична особа за оформлення реєстрації місця проживання повинна сплачувати держмито у розмірі 0,05 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 0,85 гривні.

Переглядів: 425 | Рейтинг: 0.0/0