Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 25 » СОЦІАЛЬНИЙ ПРАЦІВНИК — В ЦЕНТРІ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ
12:17
СОЦІАЛЬНИЙ ПРАЦІВНИК — В ЦЕНТРІ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ

Днями на Заставнівщині з робочим візитом побувала директор Департаменту соціального захисту населення в Чернівецькій обл­держадміністрації Олена Верига. Вона зустрілася з активом Заставнівської громадської організації учасників АТО та волонтерами, які працюють на Заставнівщині. У зустрічі брали участь голова райдержадміністрації Юрій Кітар, голова районної ради Дмитро Скігар, начальник управління праці та соціального захисту населення Заставнівської райдерж­адміністрації Ярослав Хоньків, директор терцентру Лілія Семенюк. Олена Верига презентувала програму, якою передбачено надання комплексу послуг учасникам АТО. Аналізуючи історичне минуле (війну в Афганістані) та наслідки прорахунків, директор Департаменту врахувала всі  нюанси роботи з людьми, яким довелося пройти через пекло війни. Присутні учасники АТО та волонтери ділилися своїми міркуваннями з цього приводу та озвучували проблеми: нарахування пільг та субсидій, дороговартісність підручників для школярів, оплата ремонту приміщень навчальних та виховних закладів, оздоровлення дітей тощо. Більшість порушених проблем вирішувалися відразу, інші були адресовані під особистий контроль відповідальних осіб до повного вирішення.

Загалом результатами зустрічі залишилися задоволені всі, хоч поле для діяльності та міркувань ще велике.

Олена Верига побувала у соціально-реабілітаційних закладах  району: геріатричних відділеннях «Наш дім» (с.М.Кучурів) та №2 (смт.Кострижівка). На думку керівника соціальної сфери області, було б доцільним облаштувати обласний реабілітаційний центр для учасників АТО (новобудова лікарні с.Вікно) та пообіцяла відразу розпочати роботу над проектом.

Послідувала також невідкладна реакція керівників району та директора Департаменту на звернення депутата районної ради Людмили Пацарнюк щодо переобладнання приміщення Самушинського НВК у реабілітаційний центр для дітей-інвалідів. На думку О.Вериги, це приміщення важко буде обладнати так, щоб воно було зручним для дітей-інвалідів, особливо тих, хто має проблеми з опорно-руховим апаратом. Але питання залишається відкритим!

Виникло також запитання щодо термінів завершення ремонту приміщення четвертого  поверху гуртожитку (смт.Кострижівка), яке передбачене для проживання вимушених переселенців зі Сходу України. Парадокс — готували проект одні, а далі… Як у народі говорять — «крайнього немає». А тим часом українці, які на Донбасі та в Криму залишили все, що нажили упродовж життя, вкрай потребують даху над головою.

Від автора: Надзвичайно хочеться, щоб готові проекти, продумані до дрібниць, не губились десь там — у владних коридорах обласного центру, а  з грошовим підкріпленням поверталися туди, де їх впровадження чекають люди.

На працівників соціальної сфери покладено багато відповідальних завдань — насамперед, соціальний спокій та емоційна рівновага найбільш вразливих верств населення, тому вкрай необхідно, щоб владні мужі, від яких залежить спокій людей, повернулися обличчям до працівників соцсфери, які до останку віддають себе і свій час обділеним, ображеним, бідним та самотнім громадянам України.

Майя КАЛИН, О.ОСТАПОВИЧ (фото)

Переглядів: 473 | Рейтинг: 0.0/0